aplet w JFrame

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-30 10:09
losio
0

Witam, mam pytanie czy jest np mozliwosc otworzenia jakiegos aplety w jakims kompenecie w javie, np w JFrame`ie. Jezeli chodzi o praktyczne przedstawienie problemu to np. program do grania na kurnik.pl. To tylko przykład bo robienie go raczej nie było by wspaniałomyślne.
pozdr

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 11:14
0

Jeśli dobrze rozumiem chcesz odpalić applet w oddzielnej aplikacji. Rozwiązanie jest następujące:

import java.awt.*;
import javax.swing.*;
import java.applet.*;

public class App {

    public static void main(String [] args) throws Exception {

        JFrame f = new JFrame();
        f.setDefaultCloseOperation(JFrame.DISPOSE_ON_CLOSE);
                f.getContentPane().setLayout(new BorderLayout());
        f.getContentPane().setLayout(new BorderLayout());
        Class cl = Class.forName("Clock" );
                Applet app = (Applet)cl.newInstance(); 
                app.init();
                f.getContentPane().add( "Center", app );
        f.setSize(new Dimension(170,180));
        app.setVisible( true );
        app.start(); 
        f.setVisible(true); 
    }

}

Powyższy przykład używa appletu z JDK javy: JAVA_HOME\demo\applets\Clock.


Pozostało 580 znaków

2006-08-30 11:27
losio
0

juz mowie o co mi chodzi. Chce napisac program, ktory gra na kurnik.pl w warcaby, i dlatego chce to otworzyc w swoim oknie zeby imitowac np ruch myszka czyli przeciagniecie pionka. Obstawiasz ze to jest wykonalne w javie?
pozdr

Pozostało 580 znaków

2006-08-30 15:09
0

To nie wygląda na proste zadanie. Musisz poszperać w sieci. Na pewno gdybyś był twórcą appletu Warcaby i udostępniałbyś go na własnym serwerze, to napisanie drugiego appletu do jego sterowania byłoby zdecydowanie łatwiejsze.


Pozostało 580 znaków

2006-08-31 09:13
losio
0

No wlasnie chodzi o to że mam korzystac z aplety kurnikowego. Moj kumpel zrobił to pod linuxem w ten sposób, że robi zrzuty ekranu analizował co tam się dzieje, i za pomocą linuxowego potoku wykonywał ruchy myszką. Osobiście wydawało mi się ze zrobienie tego w javie było by łatwiejsze. No ale chyba byłem w błędzie.

Pozostało 580 znaków

2006-08-31 21:42
0

Jeśli założymy, że komunikacja jest za pomocą sterowania myszą to Twój program można napisać w każdym języku przeznaczonym do pisania aplikacji - także w Javie.


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0