aplet zdjecia

0

Witam natchnąłem się na problem. Napisałem sobie aplikacje aplet-ową w Javie aplikacja ta posiada około 52 obrazków i teraz mam problem ponieważ domyślam się że skoro pliki .jar odpalają się u nas na maszynie to aby te obrazki odpalić trzeba je pobrać z hostingu i tutaj mam pytanie ponieważ te obrazki nie będą się zmieniać są one stałe jak można je upchać do apletu a potem wyświetlać by nie pobierać ich w czasie działania programu ?

Dodam że aplikacje kodowałem w NetBeans.

0

Tak jak napisałeś -> wrzuć pliki do jara (jeśli kompilujesz automatycznie to wystarczy je wrzucić do folderu ze źródłami), a potem odnoś się do nich przez ścieżki względem jakiejs klasy

0

To mój pierwszy projekt w NetBeans jak i pierwszy w którym używam zdjęć jak wrzucić takowe zdjęcia do .jar i się do nich odwoływać ?
Na chwile obecną robię to tak:

JButton1.setIcon("sciezka/do/ikony");
0

Coś takiego:

NazwaKlasy.class.getResource("images/Import.gif")

Btw, na problem się natknąłeś, a nie natchnąłeś.

0

Faktycznie taki kod:

JButton1.setIcon(new javax.swing.ImageIcon(JPanelTest.class.getResource("./Images/test.png")));

Wstawia mi obrazek tylko problem jest taki że ja potrzebuje tak naprawdę załadować np 100 obrazków a wyświetlić tylko 10.
Jak się z tym uporać ?

0

Nie bardzo rozumiem w czym problem. Załadowanie obrazka = stworzenie obiektu ImageIcon. Nie musisz go nigdzie wyświetlać przecież jeśli nie chcesz...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1