Szerokość komórek tablicy

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-18 09:43
0

Witam.
Mam taki problem:

Na JFramie jest Tablica, dodałem do niej popup menu, tak, że po wcisnieciu prawego klawisza myszki pojawia sie menu, po wybraniu "Zapytanie SQL" pojawia się okienko, w które nalezy podac zapytanie, w wyniku czego dostaje np. 10 wierszy po 6 kolumn, niestety ostatnia kolumna jest wąska, co za tymidzie dostaje w niej cos takiego:

UpdDate
2006-0...

Zamiast pełnej daty.
Moge naturalnie recznie to zresiz'ować, ale to nie o to chodzi...

Moje pytanie jest nastepujace:
Czy jest jakiś sposób, aby dostosowac szerokosc komorki, do danych, jakie sa w niej wyswietlane ?

Pozdrawiam.


"Nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi"

Pozostało 580 znaków

2006-08-19 11:16
0

Musisz ustalić tryb automatycznej zmiany rozmiaru. Metoda: setAutoResizeMode(int tryb). Masz do dyspozycji 5 trybów: AUTO_RESIZE_OFF, AUTO_RESIZE_NEXT_COLUMN, AUTO_RESIZE_SUBSEQUENT_COLUMNS, AUTO_RESIZE_LAST_COLUMN, AUTO_RESIZE_ALL_COLUMNS.


Pozostało 580 znaków

2006-10-17 14:45
0
Luuki napisał(a)

Musisz ustalić tryb automatycznej zmiany rozmiaru. Metoda: setAutoResizeMode(int tryb). Masz do dyspozycji 5 trybów: AUTO_RESIZE_OFF, AUTO_RESIZE_NEXT_COLUMN, AUTO_RESIZE_SUBSEQUENT_COLUMNS, AUTO_RESIZE_LAST_COLUMN, AUTO_RESIZE_ALL_COLUMNS.

a propos mam ten sam zgryz ale niestety ustawienie tego nie pomaga :-( rozwiazaliscie juz ten problem ?

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 21:28
0

rozszerz klase AbstractTableModel, przeciaz metode getValueAt() i napisz metode, ktora bedzie ladowala dane do np. ArrayListy, a w niej wywoluj fireTableStructureChanged();

pozrdawiam

Pozostało 580 znaków

2006-10-19 07:40
0

Juz mam ta metode przeciązoną tak jak mowisz ale to nic nie daje [???]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0