Konwersja pakietów Spring na Java EE

0

Mam kod w springu projekt inicjowany przy pomocy spring initalizr io w ktorym mam spring security JPA MYSQL i Hibernate i pracuje w projekcie ze znajomym który posiada starszy projekt napisany w Java EE i Java Swing i on nie ma funkcjonalnosci które ja mam ale że mam je na springu to musimy to połączyć i nie wiem jak zmienić spring na java ee próbowałem juz w .pom zmieniac spring na java ee tam gdzies w dependency ale wysypawoło mi błędy a jak cofałem to działało. Mój znajomy pracuje na netbins (Nie wiem czy dobrze napisalem) a ja mam własny setap w sublimetext editor. Czy moj edytor moze powodować ten błąd? Mam jutro oddać i prosze o pomoc,!screenshot-20231114143617.png

8

Możesz to napisać nie przez Alibaba translate ?

0
AnyKtokolwiek napisał(a):

Możesz to napisać nie przez Alibaba translate ?

co

2
AnyKtokolwiek napisał(a):

Możesz to napisać nie przez Alibaba translate ?

Na szczęście jest AI.

Screenshot 2023-11-14 151003.png

0
szatkus1 napisał(a):
AnyKtokolwiek napisał(a):

Możesz to napisać nie przez Alibaba translate ?

Na szczęście jest AI.

Screenshot 2023-11-14 151003.png
to jak pomocy! Zreszta AI ma wiedze do 2022 roku a ja mam najnowszego springa wiec on nie wie jak mi pomóc

1

Odpowiadając na postawione pytanie "Czy moj edytor moze powodować ten błąd?". Nie, jest to mało prawdopodobne.

0

Ale jaka funkcjonalnosc chcesz przeniesc? Skopiuj kod biznesowy do tej EE kolegi i z glowy

2

Projekt w Springu na JavaEE da sie przerobić (i odwrotnie). Jednak w waszym przypadku pewnie wielokrotnie szybciej bedzie wziąć jeden z projektów dopisać brakujące kawałki.
I szybciutko, bo czasu macie mało.

3

Czy podmiana w pom wszystkich wystąpień spring na java-ee i liczenie że zadziała kwalifikuje się jako programistyczna wersja skopiowania skrótu z pulpitu na dyskietkę?

0

Wydaje mi się, że ten kolega może nawet nie istnieć, ale autor znalazł gotowca i nie wie jak to połączyć :) — kixe52 dziś, 19:18

Dokładnie tak.
Jak na elektrodzie "znalazłem kody, jak to złączyć"

0
AnyKtokolwiek napisał(a):

Wydaje mi się, że ten kolega może nawet nie istnieć, ale autor znalazł gotowca i nie wie jak to połączyć :) — kixe52 dziś, 19:18

Dokładnie tak.
Jak na elektrodzie "znalazłem kody, jak to złączyć"

Znaleźć gotowca w JEE i Swingu... no trzeba mieć niesamowitego farta. Niczym "znalazłem sochę, jak ją podłączyć do traktora?"

0
yarel napisał(a):
AnyKtokolwiek napisał(a):

Wydaje mi się, że ten kolega może nawet nie istnieć, ale autor znalazł gotowca i nie wie jak to połączyć :) — kixe52 dziś, 19:18

Dokładnie tak.
Jak na elektrodzie "znalazłem kody, jak to złączyć"

Znaleźć gotowca w JEE i Swingu... no trzeba mieć niesamowitego farta. Niczym "znalazłem sochę, jak ją podłączyć do traktora?"

Co jest sochą i traktorem ?
Akurat rozmawiasz z kimś, kto
a) odróżnia J2EE od czasów współczesnych
b) w Jakarcie EE doceniam możliwość wybrania niektórych API jakie JA CHCĘ - vs jebutny monilit
Żadnego nie uważam za anielski, ale akurat z oboma mam kontakt

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1