Jak odczytać property gdy application.yaml jest w innym module?

0

Hej

Mam taki projekt w Spring Boocie o następującej strukturze

parent
-> modulA
-> modulB
-> modulC

  • parent - POM
  • moduły A,B,C są równorzędne
  • moduł B odpala apkę i ma w sobie plik application.yaml w folderze src/main/resources

Teraz chciałbym w module C odczytać właściwość z pliku yaml, np. tak:

public class MyClass {

    @Value("${myapp.value}")
    private String myAppValue;

    // itd.
}

Czy jest to możliwe, czy muszę jakoś przebudować strukturę?
Teraz myAppValue jest zawsze nullem :(

1

Jeśli mam aplikację wielomodułową, to ja raczej trzymałbym springa tylko w jednym z nich, i takie rzeczy jak property przekazywałbym innymi mediami (np parametry konstruktora).

0

To co Riddle napisał, aczkolwiek skoro jest to jedna appka to niezależnie od sposobu modularyzacji powinno to działać. Zgaduję ze szkalnej kuli, że MyClass nie jest beanem.

0

Jak byk pisze w dokumentacji adnotacji value że jest procesowana przez beanpostprocessor.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1