Błąd "Error starting ApplicationContext"

0

cześć, jestem totalnie zielony w kodowaniu w Javie, ale mam projekt na studia, którego celem jest stworzenie RESTowego API, no i podczas pisania kodu, natrafiłem na problem, który powoduje, że od kilku dni stoję w miejscu. szukałem już wielu rozwiązań w necie, ale niestety nic nie pomaga.
czy jest tu jakaś pomocna duszyczka, która będzie mi w stanie pomóc?

screenshot-20221227124717.png

2

podlinkuj repo z projektem :)

0
Skoq napisał(a):

podlinkuj repo z projektem :)

niestety nie ogarniam jeszcze tworzenia repo :// to dopiero mój pierwszy program w Javie :(

6

Pierwszy program w Javie i od razu Spring?
Grubo

1

ale widzę, że chyba będę musiał zacząć go od nowa. macie Panowie jakieś rady, jak się za to zabrać?
Jak przerabiasz projekt zgodnie z tutorialem to rób te same kroki.

Autor początkowo robił wszystko w jednej klasie, stąd ta adnotacja. Ale potem po stworzeniu dedykowanego controllera, usunął ją z klasy startującej.

Usuń to z klasy DemoApplication i zobacz co się stanie.

0

ma ktoś pomysł jak to naprawić?
screenshot-20221227144659.png
niestety, ale nie mam żadnych innych opcji, poza tą która jest automatycznie wpisana tam automatycznie

screenshot-20221227144719.png
screenshot-20221227144730.png

0

Niestety ale musisz pokazać kod, zaznajom się koniecznie z gitem

0

Odnośnie problemu z file is read only, widzę że pracujesz w IntelliJ, spójrz czy nie zaznaczyłeś tej kłódki żeby się nie dało zmieniać plików screenshot-20221227172222.png

1

ROZWIĄZANIE:
Jeśli ktoś, tak samo jak ja, nie mógłby poradzić sobie z rozwiązaniem problemów poruszanych w tym wątku, to niech obejrzy ten film: u mnie zadziałało :D

1

Tak naprawdę to ktoś szukając rozwiązania na problem z module not specified nawet nie trafi w ten wątek bo wrzucasz problemy/urywki stacktrace'a na screenach.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1