Metoda która zwraca elementy wieksze niz podany parametr

0

Witam, zalezy mi na wyswietleniu przy pomocy return wszystkich elementow wiekszych niz wskazany przeze mnie parametr e. Return w tej formie jakim jest zwraca mi ostatnia liczbe przyrownana do wieksze, jak zrobic aby przechowywac w niej wszystkie liczby spelniajace warunek i wywolac je na koncu?

        List<Integer> listaIntow = new ArrayList<>();
        listaIntow.add(a);
        listaIntow.add(b);
        listaIntow.add(c);
        listaIntow.add(d);
        int wieksze = 0;
        System.out.print("Sposrod liczb " + "{" + a + ", " + b + ", " + c + ", " + d + "} wieksze od podanego parametru sa: ");
        for (int i : listaIntow){
            if (i > e){
                wieksze = i;
            }
        }
        return wieksze;
    }
    ```
1

@Maciejowsky:

Znalazł się algorytm w googlu (że od kogoś cieńszego od ciebie, to inna sprawa). Że realizuje inne zagadnienie, to kij z tym, niech inni "przepiszą"

A że return nie służy do wyświetlania ... Porównywanie ilości podciągów i elementów tablicy

1

Musisz wrócić kilka rozdziałów w książce i zrozumieć czym się różni liczba od listy liczb

0
szprotki_w_oleju napisał(a):

Musisz wrócić kilka rozdziałów w książce i zrozumieć czym się różni liczba od listy

Sądzisz że ma do czego wracać?
Dla mnie to kolejny kopiarz paściarz filmikowy

0

Kurde nie dziwota ze ludzie tak maja z was beke jak w taki sposob podchodzicie do relacji miedzyludzkich XD

0

Jak chcesz gotowe rozwiązanie to będzie coś na zasadzie return listaIntow.stream().filter(i -> i > e).toList() (albo .collect(toList(), zależy jaka wersja javy). Ale pytanie czy ty chcesz rozumieć co robisz czy tylko zoribć?

1

Dawno w javie nie pisałem, ale:

import java.util.*;

public class MyClass {
    public static void main(String args[]) {
      var list = List.of(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9);
      var result = greatThen(5, list);
      System.out.println("result: " + result);
    }
    
    private static List<Integer> greatThen(int i, List<Integer> list) {
      return list.stream().filter(e -> i < e).toList();
    }
}
1
Maciejowsky napisał(a):

Kurde nie dziwota ze ludzie tak maja z was beke jak w taki sposob podchodzicie do relacji miedzyludzkich XD

My za to mamy beke z Ciebie bo nie potrafisz przyswoić wiedzy z poprzednio rozwiązanych zadań.
Wystarczyłoby, żebyś zrobił to co sam zaproponowałeś w swoim pierwszym poście tutaj: Porównywanie ilości podciągów i elementów tablicy

Chciałbym je zapisać w nowej tablic

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1