"Przeniesienie" pozycji z jednaj ArrayList do drugiej ArrayList

0

Cześć, buduje małą grę, składa się ona z 4 paneli. We wszystkich znajduję się ArrayList. Chodzi mi o usunięcie z panelu PlayerPanel pozycji wskazanej przez myszkę czyli MouseListenera i pojawienie się niej w panelu WarPlayerPanel czyli w tej drugiej ArrayList. Metoda usunięcia karty z PlayerPanel jest w klasie Player natomiast metoda dodania do WarPlayerPanel jest właśnie w niej a MouseListener w PlayerPanel. Niestety nie wiem jak to zrobić, proszę o pomoc. Z góry dzięki za odpowiedzi :) Card.javaDealerPanel.javaDeck.javaGameFrame.javaGamePanel.javaMain.javaMenu.javaPlayer.javaPlayerPanel.javaSuit.javaValue.javaWarDealerPanel.javaWarPlayerPanel.java

1

nie patrzyłem w kod, ale jeśli chodzi o java.util.List (i podtypy) to:

0

Nikt nie zna odpowiedzi ?

0
Mr.Unknown napisał(a):

Nikt nie zna odpowiedzi ?

Nie, nikt nie rozumie z czym walczysz, bo Ty nawet nie potrafisz wrzucić kodu w odpowiedniej formie.

0

Rozumiem, że Twój problem polega na tym, że z pierwszego panelu nie masz bezpośredniego dostępu do drugiego, żeby dodać tam jakiś element do listy. Możesz poczytać o wzorcu wstrzykiwania zależności i udostępnić obu panelom wspólny obiekt. Na początek będzie git :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1