Wątek przeniesiony 2021-12-17 10:34 z PHP przez Shalom.

Kod Intelliej nie tworzy pliku

0

Witam bardzo serdecznie

Mam taki kod napisany w intelije, niestety nie działa on poprawnie

package dupa;

public class Main {
    public static void main(String args[]) {
      System.out.println("Tworzenie pliku Example.csv);
      try {
ofstream MyFile("filename.txt");

  // Write to the file
  System.out.println(MyFile, "Sample vwalue");
  MyFile.close();

     } catch (IOException exc)
System.out.println("Blad");
      
    }
}

Wywala taki blad:
error: unclosed string literal

CZEMU?

0

Pytanie numer dwa - jaki wyjatek lapac w catch

0

Chyba jest błąd w źle łapanym wyjatku

3

przecież napisana : unclosed string literal

przetłumacz sobie, a później z łatwością znajdziesz błąd. Poczujesz dumę.

0
Konor34 napisał(a):

Mam taki kod napisany w intelije,

Dobrze, ze nie użyłeś słów "napisalem taki kod"

Konor34 napisał(a):

Pytanie numer dwa - jaki wyjatek lapac w catch

W każdej książce jest, gdzieś koło 50tej strony

1

Mnie zastanawia co ma IDE wspólnego z tym^^ I co ma PHP wspólnego? :P Dwie wielkie zagadki.

0

Masz

System.out.println("Tworzenie pliku Example.csv);

a powinno być

System.out.println("Tworzenie pliku Example.csv");
0
  1. Masz niedomknięty " bo przecież widać gołym okiem w intellij bo koloruje ci składnie o_O
  2. To jakiś mix Javy i C++ i ten kod nie ma prawa zadziałać xD Co to niby jest ofstream MyFile("filename.txt"); ? o_O
0
Konor34 napisał(a):

Witam bardzo serdecznie

Mam taki kod napisany w intelije, niestety nie działa on poprawnie

package dupa;

public class Main {
    public static void main(String args[]) {
      System.out.println("Tworzenie pliku Example.csv);
      try {
ofstream MyFile("filename.txt");

  // Write to the file
  System.out.println(MyFile, "Sample vwalue");
  MyFile.close();

     } catch (IOException exc)
System.out.println("Blad");
      
    }
}

Wywala taki blad:
error: unclosed string literal

CZEMU?

@Konor34: Najlepiej dla Ciebie by było jakbyś przestał tworzyć sam swoje wymysły, i ogarnął jakiś tutorial, np: https://www.javatpoint.com/file-operations-in-java

1

Taki hint, jak IntelliJ podświetla ci coś na czerwono, to jest większa szansa, że ma rację, niż że ty masz rację. Błąd w postaci zapomnianego znaku masz w 5 linii.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1