Projekty, które fajnie umieścić w CV

0

Siemka, jak w temacie - jakie projekty warto umieścic w CV na stanowisko interna/juniora?

Dobrym pomysłem byłby jakiś mały serwis społecznościowy, jakieś Spotify, lub jakiś CMS?

3

Cloud Storage- Proste przechowywanie plików: przesyłanie/pobieranie/usuwanie. Zarządzanie notatkami: dodawanie/aktualizowanie/usuwanie. Zarządzanie hasłami: zapisuj, edytuj i usuwaj poświadczenia witryny.
System dla witryny wypozyczalni samochodowej/ jachtowej. Spring boot, jakies API. To samo dla schroniska dla zwierzat. Hrki uwielbiaja kotki :]
Aplikacja eCommerce- Spring Boot, Hibernate, ORM i baza danych H2, JWT, testy, CI/CD pipeline.
Wybierz cos z tej listy:
https://github.com/karan/Projects

7

Szczerze to nikogo nie interesuję kolejny crud powielany x razy. Nie wiem jak wygląda Twoje projekty, ale warto wrzucać coś oryginalnego ;)

8

Ja sobie dałem to: https://nbviewer.org/github/lion137/blog/blob/master/Fibonacci%20numbers%20in%20lambda.ipynb
:-D
EDIT: Jak mi na następnej rekrutacji dadzą Fibonacciego... :)

1
lion137 napisał(a):

Ja sobie dałem to: https://nbviewer.org/github/lion137/blog/blob/master/Fibonacci%20numbers%20in%20lambda.ipynb

Masz błąd tutaj:

def fibo(n):
    if n < 2:
        return 1
    else:
        return fibo(n - 1) + fibo (n - 2)

Powinno być:

def fibo(n):
    if n < 2:
        return n
    else:
        return fibo(n - 1) + fibo (n - 2)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ci%C4%85g_Fibonacciego

0
40naKlate napisał(a):

Siemka, jak w temacie - jakie projekty warto umieścic w CV na stanowisko interna/juniora?

Dobrym pomysłem byłby jakiś mały serwis społecznościowy, jakieś Spotify, lub jakiś CMS?

Najlepiej coś wirusowego/imponującego/błyskotliwego, co pozwoli ci na 5 minut sławy w Hacker News, Reddit czy Twitter.

Nie chodzi o to, żeby pokazywać nudne standardowe umiejętności juniora, tylko, żeby był efekt wow i żeby sprawiało to wrażenie, że się wyróżniasz pozytywnie na tle innych.

A robienie klonu popularnego serwisu to droga do tego, żeby zginąć w szarym tłumie, bo każdy junior to robi.

2

Wydaje mi się, że mityczne portfolio juniora na GH straciło sens. Szybciej niż przeglądać taki kod można wysłać link do zadania na jakiegoś devskillera które szybciej i lepiej pozwolą zweryfikować kandydata (pytania otwarte, pytania zamknięte, testy do napisania, code review do zrobienia itp).
Alternatywnie zamiast devskillera można wysłać zadanie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1