Edytowanie encji - Spring Hibernate

0

Cześć. Mam problem, gdyż nie jestem w stanie edytować obiektu w bazie danych i nie bardzo rozumiem co się dzieje.

    public String setPassword(String pesel, String password){
        Session session = entityManager.unwrap(Session.class);
        Citizen citizen;
        try{
            citizen = session.createQuery("from Citizen where pesel = :pesel", Citizen.class)
                    .setParameter("pesel", pesel).getSingleResult();
            citizen.setPassword(password);
            session.update(citizen);
            return "Użytkownik utworzony";
        }catch(NoResultException nre){
            return "Użytkownik nie istnieje";
        }
    }

W podanym kodzie wyciągam obiekt o podanym peselu z bazy i ustanawiam mu nowe hasło, jedna po wywołaniu session.update() obiekt citizen pozostaje bez zmian.

0

@RezyserKinaAkcji: Problem rozwiązany. Zabrakło klasy z adnotacją @Service i metody @Transactional

1
RezyserKinaAkcji napisał(a):

@RezyserKinaAkcji: Problem rozwiązany. Zabrakło klasy z adnotacją @Service i metody @Transactional

Czyli uprawiasz programowanie stochastyczne

0

A mogę zapytać po co to unwrap(Session)? Co to robi?

EDIT: po co na końcu robisz update?

7

3.5.PNG

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1