Potrzebuję najtaniej subskrybować na rok lub dłużej program IntelliJ IDEA Ultimate. Gdzie i za ile to najtaniej zrobić ?

0

**Potrzebuję najtaniej subskrybować na rok lub dłużej program IntelliJ IDEA Ultimate. Gdzie i za ile to najtaniej dostać ? Potrzebuję do programowania w Javie w GUI. Dziękuję za szczegółowe informacje. **

Mówią, że InteliJ jest najlepszy do używania komponentów wizualnych GUI itd.

3

U swojego pracodawcy.

4
p_agon napisał(a):

U swojego pracodawcy.

A jak nie masz pracodawcy to na stronie IntelliJ IDEA Ultimate. Pytanie czy Ultimate jest Ci naprawdę potrzebne do pisania GUI. Ja zawsze GUI pisałem z palca. No, ale ja wiadomo - psychiczny jestem

3

Dzięki twojemu uniwersytetowi masz darmową licencję przez cały okres studiów (JetBrains for Students).
Po studiach licencję wliczasz w koszty albo masz od pracodawcy (on wlicza w koszty).

3

jeden z najbardziej szanowanych forumowiczów uznał (ja skromnie z nim się zgadzam), że do GUI najlepszy jest Netbeans

OOOPS
Witam kolegę.
To jednak nie Builder?
polecam Notepada (bez plusa)

0

@adamon:

ja kupiłem tu: https://soft.ware.pl/eshop/eshop.php?vendor_id=40&product_id=376
dałem 751 brutto
sam proces zakupu bardzo sprawny, polska faktura, certyfikat, wszystko ok.

aczkolwiek niepotrzebne mi to, chętnie opchnąłbym jakby się dało

0

@AnyKtokolwiek:

polecam Notepada

Twardziele użyją ed
I od razu wydrukują makietę

(ten PDP na którym Ken Thompson pisał ed nie miał jeszcze monitora)

1

Jak nie wiesz na ile ci potrzebne do kup sobie miesieczna subskrypcje. Jetbrains ma fajny model licencjonowania ostatnia wersja za która płacisz min 12 miesiecy masz na zawsze.

0

**Dajcie jakąś licencję za 20 lub 26 zł pln ? **

1

@adamon: a jesteś pewien że potrzebujesz Ultimate? Bo jeśli to ma być GUI w Javie np. Swing to Ultimate nie jest Ci potrzebny.

1

Możesz kupić kurs Technologie webowe na JavaStart - dostaniesz licencję na pół roku.
Możesz też spróbować skorzystać z Early Access Program Jet Brains.

0
Aleksander32 napisał(a):

@adamon: a jesteś pewien że potrzebujesz Ultimate? Bo jeśli to ma być GUI w Javie np. Swing to Ultimate nie jest Ci potrzebny.

Wersja nie-ultimate przeczołgała go srogo (historia postów), stąd ten pomysł.
Generalnie, również @Gustlik44 polecam tam zajrzeć.

0

A próbowałeś sobie Ultimate'a w EAPie ogarnąć?

0
adamon napisał(a):

**Dajcie jakąś licencję za 20 lub 26 zł pln ? **

Dołączam się do pytania. Dam 26zł za cały pakiet .NET. W ostateczności może być tylko Rider za 20zł.

0
adamon napisał(a):

**Dajcie jakąś licencję za 20 lub 26 zł pln ? **

Temat jest w Java a nie Webmastering.
Gdyby chodziło o robienie stron internetowych i sklepów internetowych za 200 zł za miesiąc pracy (wbijam w branżę, zrobię za 150 zł) to bym zrozumiał próg cenowy 20 zł za licencję.

0

@adamon: ściągnij Ultimate i podczas pierwszego uruchomienia gdy zapyta o licencję wybierz Evaluate for free oraz klik w Evaluate. Żeby przedłużyć darmową licencję po miesiącu uruchom w konsoli:

rm -rf ~/.config/JetBrains/IntelliJIdea*/eval
sed -i -E 's/<property name=\"evl.*\".*\/>//' ~/.config/JetBrains/IntelliJIdea*/options/other.xml
rm -rf ~/.java/.userPrefs/jetbrains/idea

i ewentualnie

rm ~/.config/JetBrains/IntelliJIdea*/idea.key

Powyższe zadziała na Linuksie (na Windows i MacOS się nie znam).

Żeby było jasne, nie pochwalam ww. przedłużania licencji ale rozumiem, że kogoś jeszcze nie stać bo np. się uczy i a nie chce się męczyć w innym IDE.

0

**Nie rozumiem. Co jest w tym pakiecie ? Jest w tym pakiecie IntelliJ IDEA Ultimate ? **

1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1