Wczytanie wszystkich modułów Gradel

0

Mam projekt w gradlu z trzema modułami. Każdy z modułów ma plik gradla, a w jednym z modułów mam gradla który buduje pliki ear. Chciałbym wczytać cały projekt ze wszystkimi modułami jednocześnie a nie tylko jeden i żeby pobrał od razy zależności

1

Ale masz taki główny plik gradle.build (parent)? (Zwykle folder wyżej niż moduły).
Poza tym co to znaczy wczytać?
Jaki masz problem i co chcesz osiągnąć?

0

@jarekr000000: nigdy nie uzywałem gradle a zawsze mavena dlatego nie wiem jak to zrobić. Projekt (X) tworzył ktoś inny. I struktura wygląda mniej więcej tak że Projekt X zawiera moduły (Xa, Xb,Xc) a każdy moduł build.gradle. Dodatkowo jeden z modułów(Xa) zawiera setting.gradle. Projekt(X) który zwiera moduły też posiada plik build.gradle ale ma jedynie w sobie throw new GradleException ("WRONG GRADLE LOCATION") i nic poza tym. Jeżeli otworzę projekt X w inteliJ to nie zaciagają mi się zależnosci. Jeżeli Otworze sam moduł a dokładnie plik gradle w module Xa to zaciągną mi się zależności ale nie mam wtedy tego w projekcie X. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem ?

1
MySpectre napisał(a):

Mam projekt w gradlu z trzema modułami. Każdy z modułów ma plik gradla, a w jednym z modułów mam gradla który buduje pliki ear.

Co masz na myśli mówiąc modułu? Czy to są osobne projekty które musisz budować osobno?

Chciałbym wczytać cały projekt ze wszystkimi modułami jednocześnie a nie tylko jeden i żeby pobrał od razy zależności

Jeśli chcesz połączyć te trzy projekty w jeden projekt to nazywa się to Multi Project

UPDATE:

Projekt(X) który zwiera moduły też posiada plik build.gradle ale ma jedynie w sobie throw new GradleException ("WRONG GRADLE LOCATION") i nic poza tym.

Czyli ktoś nie umiał zrobić multi projektu, teraz musisz sam poprawić ten plik :(

0

Obawiam sie ze ktoś skaszanił setup. Powinno być mniej więcej tak:
X który ma settings.gradle (który specyfikuje Xa, Xb i Xc jako moduły) i build.gradle
Xa, Xb i Xc które maja swoje build.gradle

0

@Shalom: to właśnie mi też tak się zdaje. Podobnie jak w mavenie. Tu podobno jest to w Xa bo tam buduje się ear

0

Tu podobno jest to w Xa bo tam buduje się ear

To akurat bez znaczenia, każdy moduł buduje jakiś swoj artefakt ;) Ja zwykle tak właśnie robie, że "parent" nie ma żadnego artefektu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1