Odczyt loga z tomcata konfiguracja paczek war

0

Cześć,

Dostałem karkołomne zdanie ale jak nie ma komu czasem robić to się i takie rzeczy robi.
Mam uruchomić 7 paczek war, z aplikacją na serwerze tomcata.
Konfiguracja jest teoretycznie dobra a wali błędami w tomcie, nie znam Javy i dzieżko mi zrobić o co chodzi w tym logu.
Ja nie proszę błagam o pomoc.
https://pastebin.com/LxDjBA7n

0

org.springframework.beans.factory.UnsatisfiedDependencyException: Error creating bean with name 'org.springframework.boot.autoconfigure.orm.jpa.HibernateJpaConfiguration': Unsatisfied > dependency expressed through constructor parameter 0; nested exception is org.springframework.beans.factory.BeanCreationException: Error creating bean with name 'dataSource' defined in > class path resource [pl/tutorialonline/commons/config/DataSourceConfig.class]: Bean instantiation via factory method failed; nested exception is
org.springframework.beans.BeanInstantiationException: Failed to instantiate [javax.sql.DataSource]: Factory method 'dataSource' threw exception; nested exception is
java.lang.IllegalArgumentException: Property 'driverClassName' must not be empty

a to sprawdzales?

0

Ten błąd co pokazałeś, znalazłem średnio go rozumiem ponieważ w konfiguracji jest tak:

<Resource name="jdbc/tutorialonline"
          auth="Container"
          type="javax.sql.DataSource"	

          username="tutorialonline"
          password="tutorialonline"
          driverClassName="org.postgresql.Driver"
          url="jdbc:postgresql://127.0.0.1:5432/tutorialonline"

          maxWaitMillis="10000"
          validationQuery="SELECT 1"
          testOnBorrow="false"
          testWhileIdle="true"
          timeBetweenEvictionRunsMillis="1200000"
          minEvictableIdleTimeMillis="1800000"
          numTestsPerEvictionRun="5"
          defaultAutoCommit="true"
/> 
<!--Należy uzupełnić poniższe wpisy w pliku context.xml:-->
<!-- Konfiguracja rodzaju bazy danych  możliwe wartości do wpisania: postgres / oracle-->
<Environment name="tutorialonline/server/databaseType" value="postgres" type="java.lang.String"/>

oraz 2 plik

datasource:
  driver-class-name: org.postgresql.Driver
  url: jdbc:postgresql://127.0.0.1:5432/tutorialonline
  username: tutorialonline
  password: tutorialonline
0

To jeszcze pokaż ten plik: pl/tutorialonline/commons/config/DataSourceConfig.class (oczywiście zawartość .java)

0

hym... nie mam takiej lokalizacji, z tego co rozumiem co piszesz
"
/TO/apache-tomcat-8.5.39/webapps/to-batch/WEB-INF/classes/pl/tutorialonline
[root@serwertolk tutorialonline]# ll
total 0
drwxr-x---. 4 root root 56 Jul 29 13:09 batch
"

0

Dostałem karkołomne zdanie ale jak nie ma komu czasem robić to się i takie rzeczy robi.

A tam tutorialonline xD

Anyway, ciężko coś powiedzieć nie widząc tego wara. Wyjątki sugerują ze brakuje mu jakichś properties.

0
kiui napisał(a):

oraz 2 plik

datasource:
  driver-class-name: org.postgresql.Driver

Może powinno być

spring:
  datasource:
    driver-class-name: org.postgresql.Driver

?

0

Nie wiem czy to jest istotne ale w katalogu bin jest jeszcze plik: setenv.sh
export TO_AUTH_SRV_CONFIG=file:/TO/apache-tomcat-8.5.39/conf/to-conf/application.yml
export TO_LDAP_SYNC_CONFIG=/TO/apache-tomcat-8.5.39/conf/to-conf/

0

Jeśli apki springowe to sprobuj każde zdefiniować na innej domenie tomcata:
Dodaj do application.properties (każdej apki osobno) takie wartości

Dla testowej

spring.jmx.default-domain=test

Dla produkcyjnej

spring.jmx.default-domain=prod

Dla innej

spring.jmx.default-domain=jakaś inna

tutaj dokumentacja.

https://docs.spring.io/spring-boot/docs/1.2.0.M2/reference/html/production-ready-jmx.html

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1