Spring - JpaRepository - findById - java.lang.NullPointerException: null

0

Hej. Mam problem i od dłuższego czasu nie mogę tego rozgryźć.
Próbując pobrać encje lokalizacji z bazy danych i wpisać ją do innej encji, uzyskuje ten oto błąd:

java.lang.NullPointerException: null
	at pl.rent.controllers.MainController.reservationPost(MainController.java:178) ~[classes/:na]

Tutaj kod powodujący błąd w kontrolerze:
screenshot-20200409213039.png

Tutaj serwis obsługujący "Lokalizacje":
screenshot-20200409213110.png

Repository Lokalizacji:
screenshot-20200409213144.png

Encja rezerwacji (do niej chce wpisać encje lokalizacji):
screenshot-20200409213224.png

Encja lokalizacji:
screenshot-20200409213242.png

"Debugując" z użyciem println'a zauważyłem że w metodzie get w LocationService, encja ma wartość, dopiero zwrócona do kontrolera ją traci.
Czy ktoś mógłby coś doradzić? :x

0

Masz oznaczony interface adnotacją @Repository?

0

Nie, ale dodałem i bez zmian.

0

A ja już (prawie) dawałem się nawrócić @jarekr000000 z Jakarty EE na Springa

1

Nie pokazałeś najważniejszego, dlaczego reservationEntity jest nullem

0
Charles_Ray napisał(a):

Nie pokazałeś najważniejszego, dlaczego reservationEntity jest nullem

Dzięki.
Encje inicjowałem w innym kontrolerze który się nie wykonywał akurat w tej sekwencji uruchomień przez co z sesji był pobierany null.
Wskazałem tyle screenów nie z tego co trzeba bo błędnie założyłem że zwracany obiekt location jest nullem.

screenshot-20200409222523.png

Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1