Uruchomnie Spring Boot z liquiBase

Odpowiedz Nowy wątek
2018-11-27 21:59
Nieposkromiony Samiec
0

Hej, Chciałem sobie uruchomić projekt z GITA -> https://github.com/josedab/angularjs-springboot-bookstore

Ściągam projekt, importuje do IntelliJ, tworzę samą bazę w PostgreSQL bez tabel bo w tym projekcie użyte jest LiquiBase a na koniec zmieniam ustawienia pilku application-dev.yml ustawiając url, databaseName.. itd. Przy próbie uruchomienia projektu

Factory method 'dataSource' threw exception; nested exception is com.zaxxer.hikari.pool.PoolInitializationException: Exception during pool initialization
całość:
https://pastebin.com/KDTv8Whh

Projekt się buduję co można zobaczyć na gicie, coś źle jest z u mnie z konfiguracją.

Klasa DatabaseConfiguration w której znajduje się metoda dataSource
https://github.com/josedab/an[...]ig/DatabaseConfiguration.java

Tak wygląda u mnie plik application-dev.yml:

server:
    port: 8080

liquibase:
    context: dev

spring:
    profiles:
        active: dev
    datasource:
        dataSourceClassName: org.postgresql.ds.PGSimpleDataSource
        url: jdbc:postgresql://localhost:5432/bookstore
        databaseName: bookstore
        serverName: localhost
        username: student
        password: uczelnia

    jpa:
        database-platform: org.hibernate.dialect.PostgreSQL82Dialect
        database: POSTGRESQL
        openInView: false
        show_sql: true
        generate-ddl: false
        hibernate:
            ddl-auto: none
            naming-strategy: org.hibernate.cfg.EJB3NamingStrategy
        properties:
            hibernate.cache.use_second_level_cache: true
            hibernate.cache.use_query_cache: false
            hibernate.generate_statistics: true
            hibernate.cache.region.factory_class: org.hibernate.cache.ehcache.SingletonEhCacheRegionFactory
    messages:
        cache-seconds: 1
    thymeleaf:
        mode: XHTML
        cache: false

metrics:
    jmx.enabled: true
    graphite:
        enabled: false
        host: localhost
        port: 2003
        prefix: bookstore

cache:
    timeToLiveSeconds: 3600
    ehcache:
        maxBytesLocalHeap: 16M

Pozostało 580 znaków

2018-11-28 08:21
eL
0

Ta konfiguracja jakoś dziwnie mi wygląda:

    datasource:
        dataSourceClassName: org.postgresql.ds.PGSimpleDataSource
        url: jdbc:postgresql://localhost:5432/bookstore
        databaseName: bookstore
        serverName: localhost
        username: student
        password: uczelnia

Spróbuj to poprawić tak:

    datasource:
        driver-class-name: org.postgresql.Driver
        url: jdbc:postgresql://localhost:5432/bookstore
        username: student
        password: uczelnia

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0