Problem z przekazaniem parametru do programu Java poprzez plik wsadowy.

0

Witam, napisałem prosty program do sortowania plików ze względu na ich typ. Chciałem dodać go do menu kontekstowego windowsa aby móc odpalić go jednym kliknięciem w dowolnym folderze. Dodałem odpowiedni klucz rejestru [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell\OCS\command] plik Run.bat wygląda następująco

set p = %cd%
cd C:\PL
java -jar dupa.jar %p%
pause

i niby wszystko pięknie skrypt powinien przyjąć wartość zmiennej p, którą będzie ścieżka folderu w którym się znajdujemy i przekazać do programu aby ten mógł wykonać tam swoją powinność jednak tego nie robi tylko się wysypuje, wygląda na to że to nie jest właściwy sposób na przekazanie parametru ze ścieżką ale nic innego nie przychodzi mi do głowy. Kiedy wpisuję ścieżkę ręcznie wszystko działa jak należy. Jakieś pomysły?

PS. A może jest jakiś sposób aby odpalić program w dowolnym miejscu pomijając skrypt?

0

Dobra udało mi się znaleźć błąd a mianowicie znak "=" musi przylegać do zmiennej inaczej nie podziała tj.
set p= %cd%
poprzednio miałem
set p = %cd%
Dzięki za pomoc temat do zamknięcia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1