Kalkulator ułamków

0

Cześć!

Jako zadanie na uczelni mam do napisania takie coś: http://pl.spoj.com/problems/TFRACAL/ w języku JAVA.

Jak do tej pory napisałem coś takiego: https://pastebin.com/GgZUefEj i dla prostych testów to działa. Niestety po kilku sekundach wykonywania dostaję taki błąd:

Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at java.io.Writer.write(Writer.java:157)
at Main.main(Main.java:102)

Czy mógłby ktoś na to rzucić okiem i pomyśleć razem ze mną co jest tutaj nie tak? Powoli już tracę nadzieję, że to mi się uda zrobić...

0

bw.write(testCase);

metoda write
void write(int c)
Writes a single character.

dajesz jej Stringa zamiast inta / chara ?

0

Warto też pozamykać strumienie metodą close

0
Ciekawy napisał(a):

bw.write(testCase);

metoda write
void write(int c)
Writes a single character.

dajesz jej Stringa zamiast inta / chara ?

https://docs.oracle.com/javase/7/docs/api/java/io/BufferedWriter.html#write(java.lang.String,%20int,%20int)
Write stringa też może przyjąć.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1