Hibernate

Odpowiedz Nowy wątek
2017-01-04 14:24
Smutny Kura
0

Witam wszystkich forumowiczow.
Chcialbym dowiedziec sie, gdzie moge pozyskac wiedze na temat Hibernate. Wiem, ze juz tematow jest od groma ale nie znalazlem nic, co by mnie usatysfakcjonowalo i odpowiedzialo na moje pytania. Do rzeczy.
Gdzie znajde informacje na temat polaczenia sie z baza danych, w jaki sposob to zrobic. Cos na temat HQL? Moze jakies tutoriale warte polecenia?
Czlowiekom, ktorzy maja napisac wiadomosc typu "szuksc sie nie chce","wyszukaj w google...", etc dziekuje! Szukam pomocy u ludzi, ktorzy sie znaja i maja cos do zaoferowania koledze, ktorzy chce przyswoic wiedxe o tym frameworku.

Jezeli bylo, zly dzial - prosze o wyrozumialosc.
Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2017-01-04 14:40
2017-01-04 16:29
Smutny Kura
0

A jak to jest z tym JPQL i HQL? Ktorego sie uzywa?

Pozostało 580 znaków

2017-01-04 16:57
0

Teraz to raczej JPQL. Ogólnie odchodzi się od używania Hibernate jako Hibernate tylko korzysta się z JPA a Hibernate jest vendorem :)
Zamiast tutorali to lepiej przeczytac książke bo ORM to nie jest jakiś lekki temat ;)


Nie pomagam przez PM. Pytania zadaje się na forum.
edytowany 1x, ostatnio: scibi92, 2017-01-04 16:58

Pozostało 580 znaków

2017-01-04 19:11
Smutna kura
0

A jaką książkę polecasz ? :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0