Co robi import? Nauka na egzamin

0

Siemka
Ucze sie na egzamin z javy i webow i mam takie pytanko

Za pomoca polecenia import w jezyku JAVA importuje się:
a) klasy
b) pakiety
c) interfejsy
d) podpakiety

ktore odpowiedzi sa poprawne

ja tak czytajac z internetu bym obstawil a,b,c
Pomóżcie :)

0

Po mojemu, to wszystkie są poprawne.

0
bogdans napisał(a):

Po mojemu, to wszystkie są poprawne.

A czym jest podpakiet?

0

A czym jest podpakiet?

Tym: http://www.ujk.edu.pl/informatyka/media/dydaktyka/3_java/w2/pakiet.html (też nie znałem tego pojęcia).

1
bogdans napisał(a):

A czym jest podpakiet?

Tym: http://www.ujk.edu.pl/informatyka/media/dydaktyka/3_java/w2/pakiet.html (też nie znałem tego pojęcia).

Ale chodzi o to, że podpakiet to tylko potoczne określenie hierarchiczności pakietów. W rzeczywistości w Javie są tylko pakiety.

In reality there is no such thing as a sub-package in Java - each package is a completely separate entity, with the names being seemingly hierarchical only for convenience.

2

Tylko egzaminator wie w jakim znaczeniu (potocznym czy ścisłym) użył terminu podpakiet.

0

ok kolezanka wykopala z notatek ze importuje klasy i interfejsy

dzieki wszystkim za pomoc ;)

0

boże, studia są straszne..

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1