Czy mógłby ktoś ocenić ten kurs Java ?

0

Witam,
Mam pytanie odnośnie kursu
Czy wiedza która jest opisana w programie rzeczywiscie pozwala na znalezienie pracy w przypadku jej opanowania ? i ogolnie czy moze ktos mial doswiadczenie z ta firma lub moze byl na tym kursie, wiec czy warto ?? dzieki

http://sdacademy.pl/session/java-warszawa/

1

Kursy przygotowujące do bycia programistą to wyciąganie kasy z ludzi. Tam nie będzie żadnego rocket science. Wywalisz kasę a bez samokształcenia nic z tego nie wyniesiesz. Ich plan zajęć możesz wykorzystać jak ścieżkę dla siebie i swojej nauki. Pytanie jednak zasadnicze. Czy masz wykształcenie IT czy chcesz się przebranżowić?

0

4 miesiące to za mało na ten materiał.

olej kursy.

0

IMO w 4 miechy (45 dni roboczych) to ma szansę ogarnąć to osoba, która ma solidne podstawy z innych języków (PHP, C#). I to zarówno w webie, jak i normalnym devie.

Inne zastrzeżenia:

  • "TEORIA OGRANICZONA DO MINIMUM" - programowanie to w bardzo dużej części teoria i rozważania teoretyczne.
  • konia z rzędem temu, kto wie co to jest "UseCase" w Javie. O UMLach było wcześniej, więc zakładam, że to jest coś innego.
  • jest JSP, jest Play. Nie ma HTMLa.
  • JSP "dostosowane do aktualnych trendów rynkowych"?
2
  1. Podstawy UML z użyciem Eclipsce -> raz że błąd w nazwie Eclipse dobrze nie wróży, dwa że samo Eclipse dobrze nie wróży, trzy że nie wiem w ogóle co ma UML do Eclipse. Troche jak emacsem przez sendmail
  2. To szkolenie to troche jak 1 semestr studiów i jedyne co można by z niego wynieść to jakieśtam podstawy. Do pracy to jeszcze trochę daleko.
0

Jakie tematy trzeba przerobić żeby iść do pracy w Javie?

1


plus Effective Java, Java Concurrency in Practice

0

@Shalom - ale z Ciebie śmieszek :D

@artur52 - nie powiedziałbym, że kursy to wyciąganie kasy. Czegoś można się na takim kursie nauczyć i jeżeli kogoś stać, to może iść. Myślę, że w wielu przypadkach to będzie lepiej zorganizowany i spędzony czas niż gdybyśmy próbowali uczyć się na własną rękę.

0
artur52 napisał(a):

Kursy przygotowujące do bycia programistą to wyciąganie kasy z ludzi. Tam nie będzie żadnego rocket science. Wywalisz kasę a bez samokształcenia nic z tego nie wyniesiesz. Ich plan zajęć możesz wykorzystać jak ścieżkę dla siebie i swojej nauki. Pytanie jednak zasadnicze. Czy masz wykształcenie IT czy chcesz się przebranżowić?

Chce się przebranżowić, zrobiłem mgr z rachunkowości ale to jest tak nudne na dłuższą metę, że nie wyobrażam sobie w tym dziadostwie pracować do końca... próbuje trochę programować w c# ale samemu ciężko jest się uczyć ponieważ czasami rozwiązanie małego błędu, którego w miarę doświadczony programista wyłapie w parę minut mi zajmuje czasami pół dnia, dlatego pomyślałem o kursie. Kiedyś już czytałem, że java ze względu na rozbudowanie jest jednym z trudniejszych języków jeśli chodzi o ilość wiedzy którą trzeba ogarnąć, mam wrażenie, że z c# pod tym względem jest trochę łatwiejszy ale kursów z c# nie ma a że zobaczyłem ten z java no to zadałem pytanie, tym bardziej, że rzekomo później są spotkania z potencjalnymi pracodawcami, nawet staż byłby ok byleby trafić do firmy gdzie będzie można się czegoś więcej nauczyć

1

ale samemu ciężko jest się uczyć ponieważ czasami rozwiązanie małego błędu, którego w miarę doświadczony programista wyłapie w parę minut mi zajmuje czasami pół dnia

Ten doświadczony programista siedział kiedyś pół dnia nad jakimś banalnym problemem i dlatego jest właśnie doświadczony. Żadne kursy IMO cię przed tym nie uchronią. Kady musi swoje wycierpieć :P. Wbrew temu co się niektórym wydaje, programowanie to jest okupiona krwią, potem, wyrwanymi włosami i poobgryzanymi paznokciami ciężka praca.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1