JavaFX Android i Bluetooth

Odpowiedz Nowy wątek
2015-10-09 18:25
0

Witam mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak obsłużyć w JavaFX Bluetooth w Andodzie?

edytowany 1x, ostatnio: dawidu00, 2015-10-09 18:26

Pozostało 580 znaków

2015-10-09 22:42
0

Moglibyśmy Cię prosić o to dlaczego musisz/chcesz wykorzystać javafx do takich rzeczy?
Oraz prosilibyśmy Cię o dostarczenie Twoich prób poradzenia sobie z "problemem".

Pozostało 580 znaków

2015-10-09 22:55
0
panryz napisał(a):

Moglibyśmy Cię prosić o to dlaczego musisz/chcesz wykorzystać javafx do takich rzeczy?
Oraz prosilibyśmy Cię o dostarczenie Twoich prób poradzenia sobie z "problemem".

Witam wiesz jestem po prostu uparty na technologie JavaFX i chce poznać jej wszystkie tajniki. Próby skończyły się na wujku google i tu się zdziwiłem bo nic nie widziałem. Dla tego napisałem tu , bo może ktoś jest obeznanny z tym tematem

Pozostało 580 znaków

2015-10-10 10:58
0

Generalnie: OpenJFX chyba w wersji linuxowej nie uświadczysz. Tak czy inaczej próby używania JavaFX na urządzeniach mobilnych to IMO fail, ponieważ JavaFX została stworzona z myślą o desktopach. W innych słowach: jeśli chcesz korzystać ze wsparcia natywnego na mobile, pisz natywnie.

Pozostało 580 znaków

2015-10-10 12:11
0

Witam. Widzę , że kolega troszkę słabo obeznany w temacie i niech sobie poczyta http://gluonhq.com/open-source/javafxports/ . Nie mówię, że się da obsłużyć Bluetooth czy coś innego tylko pokazuje , że takie coś istnieje. A do BT czy tam NFC to dojdę jak i co :)

Pozostało 580 znaków

2015-10-10 12:45
0

To jest trochę tak jakbyś się bardzo uparł na pisanie w c# na linuxie. Niby się da, ale po co się męczyć? Z tego co wyczytałem to faktycznie JavaFXPorts jest do tego przeznaczona jednak więcej w temacie się niewypowiem bo nie miałem doświadczenia.

Pozostało 580 znaków

2015-10-10 12:59
0

Witam , jeszcze spróbuje się przenieść na Intellij IDE bo jest teraz najbardziej wspierane i zobaczymy :)

P.S Chyba sobie na razie odpuszczę , poczekam może kiedyś stanie się to bardziej popularne :)

edytowany 1x, ostatnio: dawidu00, 2015-10-10 15:07

Pozostało 580 znaków

2015-10-30 16:04
0

Witam, gdyby ktoś kiedykolwiek był zainteresowany tym tematem powiem , że ten temat jest prosty lecz słabo jeszcze opisany. Wyłącznie trzeba znać jak programować na Android i potem się to ładnie łączy z JavaFX.

Genialne! Żeby programować na Androida trzeba wiedzieć jak programować na Androida. Proste - panryz 2015-10-30 16:05
Może dla Ciebie to bezsensu , ale odpowiedz sobie na proste pytanie szybciej i przyjemniej zrobisz GUI w JavaFX czy może w zwykłym programowaniu na Android ? Już nie wspomnę jaki plus przynosi CSS z JavaFX - dawidu00 2015-10-30 16:11
yyy ale co ma layout do tematu gdzie w nazwie widnieje Bluetooth? Ale odpowiadając na Twoje pytanie szybciej zrobię w czystym XML bo go już znam. Natomiast może ładniej będzie na JavaFX. - panryz 2015-10-30 16:13
raczej ładniej nie będzie+ narobisz się jak dziki osioł próbując zrobić to co już masz w stand bibliotekach googla. btw co to ma wspólnego z tematem nie wiem - wojciechmaciejewski 2015-10-30 16:31

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0