Nieudana kompilacja programu z powodu klas.

0
class Main {
  public static void main (String args[]) {
    Punkt punkt = new Punkt();
    punkt.x=100;
    punkt.y=100;
    System.out.println("punkt.x = " + punkt.x);
    System.out.println("punkt.y = " + punkt.y);
  }
}

Wprowadziłem dodatkowo klasę Punkt i zapisałem w pliku Main.java, przy próbie kompilacji wystąpił błąd, proszę o pomoc.

0

Chyba sobie z nas żarty stroisz. Zamieść kod obejmujący tą klasę i treść błędu. To tak jakbyś napisał "Komputer mi nie działa proszę o pomoc"

0

Nie ma ani kodu klasy Punkt, ani komunikatów błędu. Pomoc może w tym przypadku graniczyć z wróżbiarstwem.

5

Występujący błąd należy naprawić przez podjęcie kroków.
pozdrawiam

0

Załączam błąd.

3

No musisz napisać klasę Punkt...

0

Punkt punkt = new Punkt();
To nie jest wprowadzenie klasy Punkt?

0

Nie to jest utworzenie obiektu klasy. Wróć do kursu z którego korzystałeś i przeczytaj go jeszcze raz.

0

W takim razie przepraszam za spam i dziękuję za poświęcony czas.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1