Jak utworzyć szablon treści emila w Javie

0

Chę utworzyć content wiadomości e-mail w formacie HTML, wrzucając do niego odpowiednie parametry.
Nie chcę korzystać z StringBuilder'a w ten sposób:

sBuilder.append("<html><head>....").append(user.getId));

Chce skorzystać z jakiegoś template w postaci:

<html>
<head>
</head>
<body>
Id użytkownika: $userId
</body>
</html>

A potem w Javie

template.setParameter("userId", user.getId);

Z czego mogę skorzystać?

0

A velocity?

0

Velocity jest starsze i nie za bardzo już do ludzi. W ramach jakiego frameworku to robisz?

0

@Koziołek
A co sądzisz o thymeleaf w porównaniu do freemaker'a?

0
Koziołek napisał(a):

Velocity jest starsze i nie za bardzo już do ludzi. W ramach jakiego frameworku to robisz?

Spring oraz Struts.

1

@magiczek91, to jest myśl. @bakeraw2 jak masz Springa to możesz użyć thymeleaf właśnie. Zupełnie o nim zapomniałem, bo a) nie używam i b) gui robię bez htmlowe (Vaadin/gwt).

0

Użymy Spring 2.5 i chyba nie można podłączyć Thymeleaf pod Spring < 3.0 :/

0

No to Freemarker... względnie jak ci się nudzi i już masz w projekcie to JasperReports i eksport do html.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1