jak użyć CSS w JSP

0

Jak użyć CSS. JSP mam w katalogu view a css w style

 <%@ taglib uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" prefix="c" %>
<%@ page session="false" %>
<html>
<head>
	<title>HOME</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style/style.css">
        
</head>
<body >
<h1>
	YOU CHOOSE  
</h1>


</body>
</html>
body{
  background-color: #CCCCCC;
  border: 2px solid #009900;
  height: 130px;
  width: 300px;
  margin-left: 15px;
  padding-left:5px;
  padding-right:5px;
}

	h1 {
		color: #990000;
		background-color: #FC9804;
	}

PS szukałem na google ale jak widać gdzieś jest bład

0

Błąd polega na tym że chcesz użyć technologii starszej od ciebie. Czemu? :(

0

sugerowałem się google. Mogę poprosić Ciebie żebyś mi napisał jak to zmienić żeby było ok i nowocześnie :) ?

0
  1. Zapomnieć o istnieniu JSP.
  2. Wybrać framework webowy który nie jest starszy od ciebie.
  3. Napisać to w tymże frameworku.
0

jak korzystam wlasnie z springa co byś mi innego polecil? Chce korzystać z Javy bo jej się uczę więc fajnie było jakbym używał coś powiązanego

0

o_O WTF? Z jakiego ty niby springa korzystasz skoro pytasz o JSP? Rozumiesz chyba że JSTL to jest ZUPEŁNIE CO INNEGO niż JSP? Czy ty w ogóle rozumiesz co robisz? o_O
Pokaż jak wygląda u ciebie katalog webap[/WEB-INF

0

pisząc o jsp miałem na myśli plik .jsp i konfiguracje jego żeby pobierał css-a.

0

A jakbyś nazwał ten plik .alamakota to stałby się on czymś innym? A .exe to nagle byłby windowsową binarką? Brak mi słów...
Ale ja już rozumiem o co pytasz. Pokaż więc jak wygląda u ciebie struktura katalogów, bo to ona najwyraźniej jest niepoprawna.

0

<image>bb598236bf.png</image>

home.jsp

<%@ taglib uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" prefix="c" %>
<%@ page session="false" %>
<html>
<head>
<link href="<c:url value="/style/css/style.css" />" rel="stylesheet">
	<title>YHome</title>
     
</head>
<body>
	<h1>1. Test CSS</h1>
 
	<h2>2. Test JS</h2>
 
</body>
</html>
 
0

Przerzuć te "style" do WEB-INF tak żeby były obok "views".

0

nadal mi nie wychwytuje css-a :(

1

Ach ale ścieżka powinna być

<link href="/style/style.css" rel="stylesheet">

a za takie coś:

<%@ taglib uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" prefix="c" %>
<%@ page session="false" %>

to powinieneś dostać zakaz używania komputera bo bezmyślnie klepiesz linijki kody których nie rozumiesz...

0

Kto wie, może JSP przeżyje jeszcze renesans ;) :
http://www.adam-bien.com/roller/abien/entry/the_return_of_jsps_in

Jeden z argumentów:

JSPs can be perfectly used in the "logic free" mode, just as a powerful templating language.

0

Nadal zero reakcji na css-a :(

0

Proszę o pomoc czemu mi nie czyta CSS?

0
 
<html>
<head>
<link href="<c:url value="style.css" />" rel="stylesheet">
    <title>YHome</title>
 
</head>
<body>
    <h1>1. Test CSS</h1>
 
    <h2>2. Test JS</h2>
 
</body>
</html>

Zrób takiego jsp a style.css wrzuć do swojego webapp bez żadnych folderów

0

Jeżeli korzystasz ze Springa MVC to na zasoby jest taki sposób:
http://www.mkyong.com/spring-mvc/spring-mvc-how-to-include-js-or-css-files-in-a-jsp-page/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1