Odtwarzanie dźwięku

Odpowiedz Nowy wątek
2014-06-27 20:00

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Witam,
mam pewien problem z odtwarzaniem dźwięku. Po skompilowaniu programu nie wyskakuje żaden błąd lecz nie odtwarza on dźwięku,piosenka znajduje się na pulpicie, tu jest kod tego programu:

import java.applet.AudioClip;
import java.awt.event.ActionEvent;
import java.awt.event.ActionListener;
import javax.swing.JApplet;
import javax.swing.JButton;

@SuppressWarnings("serial")
public class Main extends JApplet {
    public void init()
    {

        this.setLayout(null);

        audio = getAudioClip(getCodeBase(), "Kalimba.wav");

        play = new JButton("Play");
        play.addActionListener(new ActionListener() {

            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent ev) {
                audio.play();

            }
        });
        play.setBounds(10,10,100,30);
        add(play);

        stop = new JButton("Stop");
        stop.addActionListener(new ActionListener() {

            @Override
            public void actionPerformed(ActionEvent e) {
                audio.stop();

            }
        });
        stop.setBounds(130, 10, 100, 30);
        add(stop);

    }
private AudioClip audio;
private JButton stop;
private JButton play;
}

Z góry dziękuje.

Pozostało 580 znaków

2014-06-27 20:01

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 25 minut temu

Lokalizacja: Kraków

0

Piosenka powinna znajdować się w odpowiednim folderze. Jeżeli jest na pulpicie to podaj do niej bezwzględną ścieżkę.

Jeżeli jest na pulpicie to podaj do niej bezwzględną ścieżkę. - absurdalna propozycja. Przecież to jest aplet. - bogdans 2014-06-27 22:21
Skoro nie jest w tym folderze gdzie ma być to chyba można podać ścieżkę. Nie przesadzaj z tą absurdalnością. - szweszwe 2014-06-27 23:13
A co jest tą bezwzględną ścieżką w aplecie ściąganym z serwera? - bogdans 2014-06-27 23:29
A czy autor pytał o serwer czy uruchomienie tego u siebie? - szweszwe 2014-06-27 23:32
A jakie to ma znaczenie? Należy napisać tak by można uruchomić lokalnie i zdalnie. Przy czym zdalne uruchomienie jest dużo ważniejsze. Lokalnie i tak nie odtworzy tego pliku niepodpisanym apletem, no chyba że zmieni plik java.policy odpowiedzialny za bezpieczeństwo apletów. - bogdans 2014-06-27 23:51

Pozostało 580 znaków

2014-06-27 22:02

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Piosenkę przeniosłem do folderu gdzie znajduje się projekt, lecz niestety dalej nie działa.

Pozostało 580 znaków

2014-06-27 22:22
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Piosenka powinna być tam gdzie jest plik html.


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2014-06-27 22:31

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Jak cały czas próbowałem odtworzyć to przez eclipse, i wtedy tylko dźwięk nie działał. A jak chce odtworzyć to przez przeglądarkę to error wyskakuje.

Pozostało 580 znaków

2014-06-27 22:54
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
  1. W Eclipsie uruchomisz jak umieścisz plik w katalogu gdzie jest HTML. Eclipse tworzy tymczasowy HTML, w standardowej konfiguracji tworzy go w katalogu bin (tam gdzie są klasy).
  2. Możesz sam napisać plik html z osadzonym apletem, otworzyć okno konsoli, zmienić katalog i wpisać appletviewer nazwaPlikuHTML.
  3. Jeśli chcesz uruchomić w przeglądarce to wynajmij serwer, umieść na nim pliki HTML i CLASS i wpisz w pasku adresu adres serwera. Jeśli nie chcesz korzystać z serwera, to zajrzyj tu: Applet nie wyświetla prawidłowo obrazków

To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell
edytowany 2x, ostatnio: bogdans, 2014-06-28 06:13

Pozostało 580 znaków

2014-06-28 12:37

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Umieściłem piosenkę w katalogu bin i nadal nie działa.

Pozostało 580 znaków

2014-06-28 13:08
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Nie pomyliłeś nazwy pliku dźwiękowego?
Jak wygląda wygenerowany przez Eclipse plik java.policy.applet?
W jednym katalogu są następujące pliki: Kalimba.wav, java.policy.applet, wygenerowany HTML i trzy pliki class?


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2014-06-28 16:18

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Dokładnie, popatrz w załącznik mam coś takiego.

Pozostało 580 znaków

2014-06-28 16:29

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 25 minut temu

Lokalizacja: Kraków

0

Próbowałeś w kodzie samo Kalimba zamiast Kalimba.wav?

Pozostało 580 znaków

2014-06-28 16:30
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

A skąd pewność, że plik nazywa się Kalimba.wav, a nie np. Kalimba.wave?


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: Bingbot