Uruchomienie pliku war na serwerze HostingJava.

0

Nie potrafię uruchomić pliku war umieszczonego na serwerze:
http://hostingjava.pl/
W Eclipse produkuję plik war.

user image

I xml:

user image

W efekcie w menedżerze Tomcata mam poniższe:

user image

Klikam na folder Strona1 i otrzymuję następujący wynik:

user image

Gdzie popełniam błąd? W Eclipse działa bez problemu pod TomCatem.

1

A mozesz tak dla testu sprawdzic jak to bedzie wygladac w sytuacji kiedy nie bedziesz mial duzych znakow i w adresie beda same male znaki?

Tak w ogole to z tego co widze w xmlu podajesz paczke a nie klase serwletu. Zdaje sie, ze mapujesz ten serwlet na adres, ktory zawiera /test, podczas gdy w przegladarce nie wpisales raczej adresu ktory te fraze zawiera. Na pewno Ci to wszystko dziala na serwerze lokalnym?

PS
Robienie czegos wiekszego na czystych serweletach to troche masochizm.

0

Słuszne uwagi, dzięki serdeczne.
Po poprawkach jest lepiej, ale dalej wesoło.
Tak się testowa strona wyświetla w localhost:

user image

A tak realnie po wstawieniu na serwer:

user image

Tak wyglądają kody serwletu i xml-a:

user image

user image

A tak w menedżerze tomcata:

user image

Czy ten dolny blok xml-a jest potrzebny? Chodzi o index.html, itp ... A może tam powinny być nazwy np. strona1.html?

0

Już wiem - zabrakło linii kodu - response.setContentType("text/html");
Teraz po wpisaniu bezwzglednego adresu : https://rnest.jhost.pl/strona1/test strona odpala się jak należy ...
Tylko dlaczego tak się nie dzieje po kliknięciu w menedżerze Tomcata na folder strona1?

1
rnestk napisał(a):

Czy ten dolny blok xml-a jest potrzebny? Chodzi o index.html, itp ... A może tam powinny być nazwy np. strona1.html?

Jakbys zrobil warstwy widokowe w plikach html/jsp/czyms podobnym, to wtedy mialoby to jakies zastosowanie. W Twoim przypadku jest troche inaczej bo Ty zwracasz kod strony za pomoca servletu (co nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem w tego typu zastosowaniach). Nie chce mi sie tego wszystkiego sprawdzac, ale z tego co wiem to w Twoim przypadku ostatni blok xmla nie jest potrzebny.

rnestk napisał(a):

Już wiem - zabrakło linii kodu - response.setContentType("text/html");
Teraz po wpisaniu bezwzglednego adresu : https://rnest.jhost.pl/strona1/test strona odpala się jak należy ...
Tylko dlaczego tak się nie dzieje po kliknięciu w menedżerze Tomcata na folder strona1?

Zapewne dlatego, ze po kliknieciu na strona1 w menadzerze Tomcata zostaniesz przekierowany pod adres https://rnest.jhost.pl/strona1 a nie https://rnest.jhost.pl/strona1/test. Tomcat zapewne przekierowuje Cie do miejsca, w ktorym znajduje sie Twoja aplikacja, ale adres Twojej aplikacji to nie to samo co adres servletu.

Tak jak napisales w xmlu, Twoj servlet jest aktywowany w momencie kiedy uzytkownik wejdzie pod adres "/test". Jezeli uwzglednimy tutaj kontekst aplikacji (strona1) to z tego robi nam sie adres /strona1/test. Jezeli chcesz aby servlet dzialal po wpisaniu adresu /strona1 to zmien mapowanie servletu z /test na /.

0

Wszystko ok. Dla początkującego cenne podpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam, tk.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0