Uruchomienie przez stronę mp3 na serwerze

0

Witam,

Mam pytanie (pomysł) czy da się zrobić mechanizm który będzie przesyłał zapytanie do serwera na którym odtworzy się konkretny plik mp3?

Mam 2 urządzenia laptop podłączony do głośników i tablet na androidzie.
Na lapie mam postawiony serwer www z obsługą php i chcę postawić na nim stronkę która będzie mi odtwarzać muzykę.
Konkretnie klikam na tablecie w linka / przycisk i na kompie zaczyna odtwarzać się plik.mp3 powiązany z przyciskiem:-).

Macie jakies pomysły?
Będę wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
Adam

0

Może http://php.net/manual/en/function.exec.php, ale imho powinno się to realizować w ogóle w inny sposób.

0

Mam nadzieje, że to będzie prywatna strona.
Dźwięki na stronach to najgorsze istniejące zło!

0
spartanPAGE napisał(a):

Mam nadzieje, że to będzie prywatna strona.
Dźwięki na stronach to najgorsze istniejące zło!

Ale mu nie chodzi o odtwarzanie dźwięku na stronie, tylko o zdalne sterowanie odtwarzaczem muzyki na innym kompie.

0

Patryk a jak powinno się to realizować Twoim zdaniem?:-) Bo moze to co podsunąłeś może zadziała tak jak chcę:-)

0

Napisać małą aplikację na Androida, która będzie klientem; będzie ona się komunikowała z komputerem, na którym będzie aplikacja serwera, poprzez sockety (tj.klient wyśle np.komendę "otwórz odtwarzacz mp3" do komputera, serwer to rozpozna i otworzy żądaną aplikację).
To rozwiązanie będzie działać w pojedynczej sieci (tj.nie zadziała za NAT-em), a do tego całość to może 30 minut roboty ;)

0

ja bym użył node.js do zastosowań poprzez sieć Internet ;)
no ale jak php to podane wyżej exec

0

To ze na jedną sieć to by mi nie przeszkadzało bo to do użytku w domu więc no problemo:-).
Problem jednak w tym, że pod androida nigdy nie programowałem:-)

0

Więc może skorzystaj z utworzonych już programów?

0

Klient SSH jest też na androida (ConnectBot) ;]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1