Jak pobrać pole zdefiniowane w klasie

0

Witam,
Ktoś by mi powiedział, czy w javie da się jakoś szybko dostac do stałych pól klasy?
W php pisze Klasa::Pole i dostaję wartość. W javie widzę coś takiego ale tylko w obrębie klasy albo po uprzedniej inicjalizacji obiektu. Da się odwołać do samej definicji pola w klasie?

1

Jesli pole jest statyczne:
NazwaKlasy.pole;

Jesli pole jest niestatyczne:
NazwaObiektu.pole;

0

dziwne sprawdzałem wcześniej ale NetBeans mi nie podpowiadał pola
tak czy siak dzięki :)

0

Tak przy okazji bo nie chce tworzyć nowego topica.

Wiecie może dlaczego w hibernate jak dodaje Obiekt encji B do istniejącego w bazie rekordu encji A (A i B są w relacji, że B kieruje na A) i na A robie flusha to czemu B nie pojawia się w bazie? Dopiero jak dałem save na B to zainstniało ;/ Przy dodawaniu ustawiam, że B jest w relacji z A. Ktoś ogarnia? albo w ogóle rozumie co napisałem? :D

1
kropka89 napisał(a):

Tak przy okazji bo nie chce tworzyć nowego topica.

Wiecie może dlaczego w hibernate jak dodaje Obiekt encji B do istniejącego w bazie rekordu encji A (A i B są w relacji, że B kieruje na A) i na A robie flusha to czemu B nie pojawia się w bazie? Dopiero jak dałem save na B to zainstniało ;/ Przy dodawaniu ustawiam, że B jest w relacji z A. Ktoś ogarnia? albo w ogóle rozumie co napisałem? :D

a masz ustawione w encji A na kolumnie odpowiadającej za relacje z B ( cascade = CascadeType.PERSIST) ?

0

A no zapomniałem ;/ W doctrine2 chyba bez tego tez insertowało rekordy, choć ręki uciąć se nie dam :) Dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1