Zasada działania bibliotek tj. JSP i pokrewnych

0

Cześć,
załóżmy że mamy w pliku jsp taką deklarację

<% Osoba osoba = new Osoba() %>

(nie wnikajmy czy kod poprawny składniowo wzg składni jsp bo nie o to mi chodzi tutaj ;))

A więc jsp sobie wczyta tę linijkę tekstu i co dalej ? W jaki sposób odwołuje się aby stworzyć obiekt klasy Osoba, skoro ma jedynie stringa z nazwą ? Jak tego dokonuje ? Gdzie szuka informacji o klasach ? Jak mogę sam wywołać klasę znając tylko string ?

Dzięki za pomoc.

0
  1. Z plików JSP generowane są Servlety.
  2. Obiekt na podstawie nazwy klasy możesz zrobić tak:
Nazwa obiekt = Class.forName("Nazwa").newInstance();
0
Shalom napisał(a):
  1. Z plików JSP generowane są Servlety.
  2. Obiekt na podstawie nazwy klasy możesz zrobić tak:
Nazwa obiekt = Class.forName("Nazwa").newInstance();

Ooo dzięki, drugi punkt to odpowiedź na moje pytanie ;)

A co do punktu nr 1:

A więc tworzy obiekty klasy HttpServletResponse oraz HttpServletRequest, a jak dynamicznie wypełnia ich zawartość ?
W jaki sposób dynamicznie tworzy metody doPost() oraz doGet() oraz wpisuje do nich zawartość ?

Chciałbym też się dowiedzieć jak np. tomcat radzi sobie z organizacją (zarządzaniem) tymi servletami, ale nie mogę znaleźć o tym informacji, jeżeli masz jakieś źródła gdzie tego szukać (dokumentacja tomcata ? :D) to poproszę.

0

Jak bardzo cie to interesuje to popatrz sobie w źródła Javy po prostu. Tajne nie są.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1