JApplet i NoClassDefFoundError com/sun/jna/NativeLibrary

0

Hejka, mam mały problem.

Wyklepałem sobie applecik w Netbeansie, w którym to programik śmiga elegancko i wszystko się wykonuje. Problem się pojawia gdy chcę go odpalić z HTML-a.

Mianowicie pojawia się błąd z komunikatem jak w temacie "NoClassDefFoundError com/sun/jna/NativeLibrary"

a na konsoli pokazuje tyle

Java Plug-in 10.5.1.255
Using JRE version 1.7.0_05-b06 Java HotSpot(TM) Client VM
User home directory = C:\Documents and Settings\neuro_02
----------------------------------------------------
c:   clear console window
f:   finalize objects on finalization queue
g:   garbage collect
h:   display this help message
l:   dump classloader list
m:   print memory usage
o:   trigger logging
q:   hide console
r:   reload policy configuration
s:   dump system and deployment properties
t:   dump thread list
v:   dump thread stack
x:   clear classloader cache
0-5: set trace level to <n>
----------------------------------------------------

jakies pomysły?

0

a wg Ciebie co przydatnego dla Nas, tych którzy mieliby Ci pomóc na tej konsoli przydatnego jest he?
Chcesz to Ci pokaże jak wygląda mój panel od radia samochodowego, w sumie tak samo pomocne będzie.
Już chyba lepiej by było, jakbyś wskazał jak ten error wygląda co to go cytujesz....

0

Konsola nie pokazuje błędów, skąd zatem wiesz o tym błędzie

NoClassDefFoundError com/sun/jna/NativeLibrary

0
Antoniossss napisał(a):

a wg Ciebie co przydatnego dla Nas, tych którzy mieliby Ci pomóc na tej konsoli przydatnego jest he?
Chcesz to Ci pokaże jak wygląda mój panel od radia samochodowego, w sumie tak samo pomocne będzie.
Już chyba lepiej by było, jakbyś wskazał jak ten error wygląda co to go cytujesz....

Prawdopodobnie jakbym nie wkleił konsoli to byś napisał " wkej komunikat konsoli co Ci bez tego pomożemy, Ja mogę Ci pokazać mój zepsuty samochód, tak samo będzie"
trolling for live :)

Co do drugiego posta jak odpali się w przeglądarce to na miejscu appletu jest taki ładny znaczek errora i jak się go naciśnie to wyskakuje error dialog z tym tekstem:)

pzdr
Wojtek

EDIT: Pierwszy problem rozwiązany , wystarczyło dodać linijkę archive do pliku HTML

:) Może teraz żeby nie dokładać nowego tematu jak zrobić żeby sobie mieć ładny dostęp do plików na dysku, wiem że to chodzi coś o bezpieczeństwo, ale aplet przecież musi mieć możliwość pobierania plików z serwera a póki co komputer na którym pracuje jest jednocześnie serwerem :)

0

jesli applet chce pobrac z servera na ktorym jest hostowany to nie musi byc podpisany, wiec bez zadnych dodatkowych rzeczy powinno to dzialac

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1