Problem z jar, wersjami x86 i x64bit.

0

Siema,
Tak jak w temacie, jak rozwiązać problem programów zapisywanych do jar z kompatybilnością do x86(32) i x64?
Muszę posiadać jdkx86 i jdkx64 i tworzyć .jar do dwóch wersji?
Jak to ogarnąć w eclipse? ;)

0

A od kiedy to jest jakaś różnica? Gdzie ktoś udostępnia jary pod x64 i x86 osobno? o_O

0

U mnie np. jar x32 nie działa na javie x64 i odwrotnie.
Teraz tak myślę, że to może przez SWT, które używam?

0

SWT, jak i inne biblioteki, np. JACOB (do uzywania COM z Javy) maja rozne wersje jesli pakuja np. dllki.

0

W takim razie da radę to jakoś zrobić żeby .jar z SWT (ten sam) działał poprawnie na x86 i x64?

0

Tak. Dla przykładu taki LWJGL używa dynamicznie dołączanych bibliotek i ma je w wersji na różne systemy operacyjne, w wersjach 32-bit jak i 64-bit. Generalni powinieneś wrzucić libki 32-bitowe i 64-bitowe do jednego folderu, tak mi się zdaje przynajmniej :P

0
virnik napisał(a):

W takim razie da radę to jakoś zrobić żeby .jar z SWT (ten sam) działał poprawnie na x86 i x64?
Ręcznie ładować natywne biblioteki, zależnie od systemu.

0

a odpalają Ci się jary jak z poziomu cmd wpiszesz sobie -java jar "C:\jakis_plik.jar" ???

0

Znafca:
Gdy odpalam jara x32 na x64 (lub odwrotnie) dostaję błąd: Could not find the main class.

Kerai:
Jak to zautomatyzować? Co dodać, dopisać w jarze, żeby zależnie od systemu ładował odpowiednie biblioteki?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1