java na jar problem

0

Witam wszystkich forumowiczów,
mam problem z przerobieniem pliku .java na .jar. Próbowałem robić to poprzez wiersz poleceń używając: jar cf A2.jar Flesch.java FleschTester.java
Plik się tworzy, jednak nie można go otworzyć (dźwięk błędu i brak reakcji).

Chciałbym skorzystać z jakiegoś narzędzie, które potrafi to przerobić, lecz nie znam żadnego takiego i nie udało mi się znaleźć. Proszę o pomoc.

0

A może wiecie jak zrobić z pliku .JAVA plik wsadowy MS-DOS?

Żeby mi się uruchamiała konsola cmd.exe. Ktoś ma jakiś pomysł? Proszę o pomoc.

0

Musisz tworząc jar podać albo plik manifestu, albo klasę "startową" (z metodą main()). Nie podałeś ani jednego, ani drugiego.
Standardowo pliki jar są w windowsach skojarzone z poleceniem javaw, które nie otwiera konsoli. Jeżeli masz błędy, a chyba masz, to komunikaty o błędach wyświetlanych na konsoli nie zobaczysz. Uruchom konsolę (cmd), Przejdź do katalogu z plikiem jar i wpisz java -jar nazwaJara. Dowiesz się co jest źle.

0
String345 napisał(a)

A może wiecie jak zrobić z pliku .JAVA plik wsadowy MS-DOS?

Żeby mi się uruchamiała konsola cmd.exe. Ktoś ma jakiś pomysł? Proszę o pomoc.
Expertem nie jestem, ale czy nie wystarczy stworzyc pliku bat?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1