jFrame odczyt DialogResult

0

Witam, jeżeli chodzi o Jave to jestem początkujący, proszę nie lać mnie pomyjami...
Projekt składa się z dwóch klas. Pierwsza klasa zawiera

...main(String[] args)...

,
druga to formatka do logowania. Chciałbym zapytać przede wszystkim czy formatka dziedzicząca po JFrame, może zwrócić DialogResult tak jak w C#? czy musi dziedziczyć po innej klasie?
Dalej w chwili obecnej próbowałem odczytać z formatki zmienną bool jako flagę result,

oLoginForm = new LoginFrame();
oLoginForm.setVisible(true);         
if(!oLoginForm.bLoginAction)
  System.exit(0);
else
  {
  }

, ale zauważyłem, że program wcale się nie zatrzymuje tylko leci dalej, z zmienna bLoginAction domyślnie otrzymuje wartość false, przez co całość jest zakończona.

0

Czyli co mam rozumieć, że Javie okienko nie potrafi zwrócić rezultatu, a aplikacja wywyołująca okienko nie może poczekać na zwrócenie zamknięcie okienka i pobrać chociażby wartość boolean?

0

Pole bLoginAction ma w jakiś magiczny sposób samo zmienić swoja wartość? Ty musisz (po stwierdzeniu, że użytkownik zamyka okno typu JFrame) zmienic wartość tego pola. JFrame ogólnie ma inne przeznaczenie, użyj raczej JInputPane lub JDialog.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0