Dostęp do bazy danych w aplikacji webowej.

Odpowiedz Nowy wątek
2011-08-11 12:08
kzz
0

Moje pytanie jest czysto teoretyczne. Posiadam w mojej aplikacji webowej klasę managera bazy danych, który za pomocą sterownika JDBC łączy się z Postgre. Ponieważ jestem nowy w temacie JEE, chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób ludzie z większym doświadczeniem w temacie realizują połączenie z bazą danych. W aplikacji standalone utworzyłbym do tego celu singleton. Czy utworzenie managera-singletonu i ustawienie jego zasięgu na @ApplicationScoped jest dobrym pomysłem ?

Pozostało 580 znaków

2011-08-16 22:22
0

w j2ee używa się EJB połączenie konfigurujesz w persistance.xml nie używasz żadnego singletona anie nic tego typu ... EJB zajmuje się połączeniem z bazą danych

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0