Event_counter w javie?

0

Event counter, czyli liczniki zdarzeń. Więcej:

Brak jest wzajemnego wykluczania, kazdy licznik zlicza jakies zdarzenie od początku jego występowania. Autorzy: Reed, Kanodia.

Jezeli E jest typu Event_counter to dopuszczalne sa nastepujace operacje:
Read(E) - zwroc biezaca wartosc E
Advance(E) - atomowo zwieksz E o 1 i zwroc wartosc E
Await(E,v) - czekaz az E osiagnie wartosc rowna lub wieksza v (jezeli E<v to sie blokuj; jezeli E>=v to sie nie blokuj)

Nie widzę w sieci, ani w dokumentacji javy nic na ten temat.. O co chodzi?

0

Spróbuj poszukać klasy Semaphore

0

Nie widzę nic takiego. Ponadto to eventCounter to ma być alternatywa dla semaforów.

0

Sam mam napisać tę klasę i ją wykorzystać. Wskazówki mile widziane, bo nie bardzo wiem jak to zrobić:)

0

Jak już to nie semafor, bo ten jest dwustanowy,a bariera zliczająca, która ma "wszyty" licznik. Przyjrzyj się klasie CountDownLatch i pakietowi java.util.concurrent.atomic.*, gdzie siedzą np. AtomicIntiger.

0

Deja-vu? http://ii.yebood.com/viewtopic.php?t=6787

skąd macie to zadanie? :D

0
tomkiewicz napisał(a)

Deja-vu? http://ii.yebood.com/viewtopic.php?t=6787

skąd macie to zadanie? :D

Nie, moja sprawka :P

0

A obecni tutaj, niech spojrzą w link, a dowiedzą się co to znaczy udzielanie pomocy :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1