JFrame - prosze o pomoc

0

Mam pytanie odnosnie tego kodu:

import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JTextField;
import java.awt.Dimension;
import java.awt.Toolkit;
import java.awt.FlowLayout;
import java.awt.event.ActionEvent;
import java.awt.event.ActionListener;

import javax.swing.JLabel;

public class window extends JFrame {

	
	 private JLabel item; 
	 private JTextField item1; 
	 public window(){
		 super("Title");        
		 //setTitle("Title1"); 
		 setSize(300,200);      
		 setVisible(true);
		 setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE);
	     
		 setLayout(new FlowLayout());
		  
		 item = new JLabel("cos");
		  item.setToolTipText("cos1 ");
		  add(item);
		  
		  item1 = new JTextField(10); 
		 // item1.setEditable(false);
		  add(item1);
		 item1.addActionListener(new Action());
	
	 Toolkit toolkit = getToolkit();
     Dimension size = toolkit.getScreenSize();	 
	 setLocation(size.width/2 - getWidth()/2,size.height/2 - getHeight()/2);
	 
	 
	
	 }
	
	 static class Action implements ActionListener{
			
		 	public void actionPerformed(ActionEvent e){
		 		
		 		JFrame frame2 = new JFrame("CLicked");
		 		frame2.setSize(140, 400);
		 		frame2.setVisible(true);
		        frame2.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE); 	
		 		
}
}
}


Gdy na polu z tekstem nacisne enter to wyskoczy nowe okienko. Gdy zamkneto okienko , to sie automatycznie zamyka caly program. Jak mozna temu zapobiec. Prosilbym o dodanie rozwiazania do mojego kodu i (z tego wzgledu ze jestem naprawde poczatkujacym) opisanie poszczegolnych czynnosci ,ktore nalezy wykonac etc.

PS: Sa jakies przejzyste tutoriale na ten temat. 
      Szukalem na forum podobnego tematu , ale nie znalazlem;

Z gory serdeczne dzieki!
0

Jak ma się nie zamykać skoro ustawiłeś zamykanie?
Klasa Action - > setDefaultCloseOperation wywal.

0
tharos napisał(a)

Jak ma się nie zamykać skoro ustawiłeś zamykanie?
Klasa Action - > setDefaultCloseOperation wywal.

Wielkie dzieki!!!
To mam jeszcze jedno pytanie,mianowicie znacie jakies dobre Tutoriale ,ktore opisuja dzialanie Threads?

0

DELETED

0

Pomysł z while nasuwa myśl, że nie wyszedłeś jeszcze z jaskini, a my mamy 2010... poczytaj najpierw tutorial na stornie sun, a potem się bierz za kodzenie.

0
tharos napisał(a)

Pomysł z while nasuwa myśl, że nie wyszedłeś jeszcze z jaskini, a my mamy 2010... poczytaj najpierw tutorial na stornie sun, a potem się bierz za kodzenie.</quote

po prostu jestem poczatkujacy i nie jestem w stanie na raz wszystkiego sie nauczyc.
No , ale trudno skasowalem posta

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1