Projekt jako JAR nie odpala sie.

0

Witam

Zbudowalem aplikacje JEE do pliku jar za pomoca NetBeans. Po uruchomieniu jej poprzez wiersz polecen java -jar nazwa.jar dostaje wyjatek o brakujacym pliku. Jest to o tyle dziwne, ze ten plik sie tam znajduje. Chodzi o glowna klase. Jest dokladnie w tym katalogu w ktorym byc powinna i gdzie parser Javy zglasza wyjatek, ze go tam nie ma:/

Obrazujac chodzi o plik Main.class ktory znajduje sie w katalogu project/client/Main.class i dostaje wyjatek:

/ItemNotFoundException
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: project.exception.ItemNotFoundE
xception
        at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
        at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
Could not find the main class: project.client.Main. Program will exit.

O co tu chodzi?

0

Aplikacja JEE to aplikacja webowa, buduje się do pliku war i nie ma czegoś takiego jak "klasa Main". W jaki sposób zbudowałeś jara?

Zwykłą aplikację zbudowaną do jara odpala się tak jak napisałeś: java -jar XXX.jar <parametry>

0

Mam aplikacje klienta i aplikacje webowa. Budowalem to NetBeansem "Clean and Build". Dokladnie to jest Enterprise Project wiec zawiera dwie czesci: jedna po stronie serwera i druga po stronie klienta, ktore sie miedzy soba komunikuja itd. I wlasnie mam problem z ta po stronie klienta bo sie po prostu nie uruchamia pomimo ze wyglada na to, ze wszystko jest ok, tak jak opisalem powyzej.

Oczywiscie z poziomu NetBeans wszystko chodzi cacy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1