[J2ME] Samsung + NetBeans

Odpowiedz Nowy wątek
2010-02-14 15:15

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Próbuje wgrać prostą aplikacje na mojego samsunga gdy ją uruchamiam na telefonie wyskakuje komunikat , że typ pliku nie jest obsługiwany. Czy ktoś próbował robić aplikacje na samsunga, i wie jak uruchomić własną aplikacje.

Pozostało 580 znaków

2010-02-14 15:46

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

A jak wgrywasz? MIDP i CLDC się zgadza z telefonem?

Pozostało 580 znaków

2010-02-14 19:02

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Z tego co wyczytałem w artykułach na 4programers trzeba jak się nie jest pewien ustawiać na starsze wersje telefonów czyli CLDC-1.0 MIDP-2.0

Pozostało 580 znaków

2010-02-14 19:04

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0
mi14chal napisał(a)

A jak wgrywasz?

Czytamy ze zrozumieniem i odpowiadamy na każde pytanie.

Pozostało 580 znaków

2010-02-14 21:27

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

Dobra mój błąd przepraszam :-) , przez bluetooth-a przesyłam plik a on automatycznie ląduje mi w zakładce inne. Jak go uruchamiam wyskakuję ten błąd

Pozostało 580 znaków

2010-02-14 21:31

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

O ile pamięć mnie nie myli to w Samsungu inaczej aplikacje się instaluje. Wyślij plik jad i jar na jakiś serwer w pliku jad daj odwołanie do pliku jar i połącz się w telefonie z adresem gdzie masz plik jad i to powinno działać.

Pozostało 580 znaków

2010-02-14 21:35

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

Czemu ma wgrywać .jar na jakiś serwer, a w .jad dawać link do niego?
W .jad wystarczy w polu MIDlet-Jar-URL wpisać nazwapliku.jar i umieścić go w tym samym katalogu...

Pozostało 580 znaków

2010-02-15 10:18

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Wrzuć jad i jar. W samsungach z tego co pamietam obydwa pliki sa wymagane.


Programista wiesza sie razem ze swoim programem

Pozostało 580 znaków

2010-02-15 16:35

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Taaa eksperci się znaleźli, dobrze pamiętałem: http://ars.samsung.com/custom[...]p;PROD_SUB_ID=0&PROD_ID=0

Pozostało 580 znaków

2010-02-15 22:15

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Może też zależy od modelu? Wiem ze na OMNIA(czy jakoś tak) wgrywałem przez BT i nie było problemów z odpaleniem aplikacji.


Programista wiesza sie razem ze swoim programem

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0