[j2me]Odtawarzanie MP3

Odpowiedz Nowy wątek
aga200
2010-02-03 09:47
aga200
0

Witam, chciałabym napisać midlet na komórkę, który odtworzy dźwięk mp3 z jakiegoś folderu. Nie chcę robić menadżera do plików, chcę tylko odtworzyć dźwięk z folderu, w którym znajduję się midlet. Jak to zrobić. Znalazłam stronę http://developers.sun.com/mobility/midp/articles/mmapioverview/ i kod

try {
   Player p = Manager.createPlayer
     ("http://server/somemusic.mp3");
   p.setLoopCount(5);
   p.start();
} 
catch(IOException ioe) {
} 
catch(MediaException e) {
}

zapmiat http://server/somemusic.mp3 próbowałam file://root1/muz.mp3, file:///root1/muz.mp3 muz.mp3 , ale nic nie działa. Jak mogę się odwołać do tego pliku. Mam Nokie 5200.

Pozostało 580 znaków

2010-02-03 10:18

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Masz bardzo złą obsługę wyjątków... wpisz w catchu chociaż ioe.printStackTrace()...

Mój pierwszy strzał - Twój telefon nie obsługuje odtwarzania mp3.
Użyj metody:
Manager.getSupportedContentTypes()

Sprawdź, co Ci zwraca.

Pozostało 580 znaków

aga200
2010-02-03 10:22
aga200
0

problem rozwiazany

"file:///e:/muz.mp3"

Pozostało 580 znaków

aga200
2010-02-03 10:24
aga200
0

Mam jeszcze pytanie, czy da się sprawdzić ścieżkę, w której znajduje się uruchomiony aplet??

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0