Eclipse Platform - zapis

0

Witam

Mam pewien problem z Eclipse Platform - Version: 3.4.1 (pod javę) otóż mam wgrany cały projekt ( według tego: http://jdownloader.org/knowledge/wiki/development/first-steps) jak odtwarzam "Run as" wszystko ładnie działa tylko nie wiem jak to skompilować aby program działał poza platformą eclipse (instalka cokolwiek)
Jak to zrobić?

Czy posiada ktoś spolszczenie do eclipse gdyż to co znalazłem (Eclipse - Instalacja i spolszczenie) tutaj nie działa już link

Z góry dzięki

0

Jest chyba prawy na projekcie-> Export -> i wybierasz do 'jar' i masz spakowana aplikacje gotowa do odpalenia jako java -jar app.jar.
Albo mozesz napisac prostego anta do zbuildowania wersji

0

Nie zrozumiałem zbytnio 2 części z tym antem
A idzie to jakoś skompilować do .exe (jakaś wersja instalacyjna, rozpakowane pliki) gdyż normalnie program na stronie jest zawsze .exe

0

Więc poczytaj o narzędziu "ant", a jeśli chcesz wygenerować execa (co generalnie kłóci się z ideą javy) poszukaj na googlach narzędzia do tego ("jar to exe").
Ale zastanów się czy nie wystarczy Ci wygenerować do wersji prostego starter.bat który w treści będzie miał najnormalniejsze "java -jar program.jar'.

0

Z tym antem to ani tego zainstalować ani nic ;/ jakieś komendy shella dla mnie to jest raczej imposible a żadnej polskiej instrukcji NIE MA.
Z plikiem bat próbowałem ale pojawia się jakieś okienko i zaraz znika <nie wiem="wiem" o="o" co="co" chodzi="chodzi">
Ściągnąłem program JSmooth 0.9.9-7 tylko tam chce jakaś Main class /classpath gdzie tego szukać?
Proszę pisać jak do laika gdyż nie jestem programistą i nie znam się zbytnio.

0

Nie da rady? ;(

0

Generalnie problem opisany wyżej łatwo poprawić. Wystarczy poprawić "Jakieś komendy", zmienić "Jakieś okienko", i podać odpowiednią "jakaś Main Class" i gotowe :)

0
LukaStrz napisał(a)

Ale zastanów się czy nie wystarczy Ci wygenerować do wersji prostego starter.bat który w treści będzie miał najnormalniejsze "java -jar program.jar'.

Podczas uruchomienia takiego .bat-a uruchamia się również oprócz programu standalowego okienko windowsowe. Można jakoś temu zaradzić?

marcin1 napisał(a)

Z plikiem bat próbowałem ale pojawia się jakieś okienko i zaraz znika <nie wiem="wiem" o="o" co="co" chodzi="chodzi">

Uruchom najpierw Start->uruchom-> wpisz 'cmd' i z tamtąd uruchom tego bata.
Aby poprawnie skonfigurować anta musisz się skupić na pliku build.xml oraz poprawnie podpiąć biblioteki do projektu (biblioteki anta).

0

tyle, wielkiej wiedzy i wielkich poszukiwań do tego nie trzeba..
start javaw [i tu parametry jak do java]

0

C:>starter.bat

C:>java -jar jdownloader_instal.jar
Failed to load Main-Class manifest attribute from
jdownloader_instal.jar

Z tym antem będę próbował jutro i pewnie będę pisał bo tak łatwo nie pójdzie
Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1