[JEE] EAR - deployment na JBossie

0

Mam następujący problem - nie mogę uruchomić stworzonego archiwum EAR na serwerze JBoss.
Jest to proste archiwum bez żadnych modułów - z jedną tylko stronką jsp (stworzone tylko do celów edukacyjnych), wykonane z projektu Enterprise w środowisku Eclipse. Plik application.xml:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<application id="Application_ID" version="5" xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/javaee:display-name" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/javaee http://java.sun.com/xml/ns/javaee/application_5.xsd">
 <display-name> 
EnterpriseApp</display-name> 
 </application>

Po wybraniu "Run on serwer" plik ear jest umieszczany w domyślnym katalogu do deploymentu na JBossie, ale nie idzie go uruchomić (http://localhost:8080/EnterpriseApp2/index.jsp).

W konsoli występuje następująca informacja:

10:24:56,584 INFO  [EARDeployer] Undeploying J2EE application, destroy step: file:/C:/jboss-4.2.3.GA/server/default/deploy/EnterpriseApp.ear
10:24:56,584 INFO  [EARDeployer] Undeployed J2EE application: file:/C:/jboss-4.2.3.GA/server/default/deploy/EnterpriseApp.ear
10:24:56,593 INFO  [EARDeployer] Init J2EE application: file:/C:/jboss-4.2.3.GA/server/default/deploy/EnterpriseApp.ear
10:24:56,612 INFO  [EARDeployer] Started J2EE application: file:/C:/jboss-4.2.3.GA/server/default/deploy/EnterpriseApp.ear

i mam problem. próbowałem kombinować z plikiem konfiguracyjnym ear-deployer.xml na JBossie, ale to nic nie daje, dlatego proszę Was o pomoc

0

Cześć.

głowy za to nie dam, ale wydaje mi sie, ze jak w Eclipsie dajesz run on server, to powinna ci sie odpalić przeglądarka aclipse'a z uruchomiona stroną. Natomiast, żeby wejść przez normalną przeglądarkę, to musisz ręcznie skopiować ear do katalogu jboss\server\deploy\default - czy jakos tak, uruchomić jbossa i wtedy powinieneś móc widzieć swoją stronę.

Pozdrawiam.

0

Podaj strukture eara.

Pozdrawiam

0
Black007 napisał(a)

Cześć.

głowy za to nie dam, ale wydaje mi sie, ze jak w Eclipsie dajesz run on server, to powinna ci sie odpalić przeglądarka aclipse'a z uruchomiona stroną. Natomiast, żeby wejść przez normalną przeglądarkę, to musisz ręcznie skopiować ear do katalogu jboss\server\deploy\default - czy jakos tak, uruchomić jbossa i wtedy powinieneś móc widzieć swoją stronę.

Pozdrawiam.

zgadza się, plik ear znajduje się w katalogu, który podałeś, jboss chodzi, wklepuję urla do przeglądarki i dostaję 404.

struktura eara jest następująca:

EnterpriseApp
|
|-Deployment Descriptor:EnterpriseApp
| |
| |-Bundled Libraries
| | |
| | |-Library Directory: /lib
| |
| |-Modules
|
|-Ear Content
| |
| |-META-INF
| | |
| | |-application.xml
| |
| |-index.jsp
|
|-JavaScriptResources
|

0

Stwórz pierw war'a z WEB-INF i w nim pliku web.xml

Pozdrawiam

0

jeśli dobrze rozumuję, to jeżeli np. WAR (oddzielny projekt) nazywa się powiedzmy interfejs.war, poza tym stworzę sobie np. kilka jarów dla ziaren EJB i to wszystko zaimportuję jako moduły do projektu enterprise to po umieszczeniu EAR-a, WAR-a i tych JAR-ów na JBossie, cały projekt będę wywoływał przez tego wara, tzn. przez http://localhost:8080/interfejs/ ?? tak to się robi? :) czy jakoś po nazwie EAR-a całość się będzie uruchamiało? (próbowałem, ale wyskakiwał 404 tj pisałem)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1