JTextField - obsługa zdarzenia

0

Witam! Jestem w trakcie pisania projektu w Javie.
Chciałam zrobić następującą rzecz :
po wpisaniu przez użytkownika numeru pesel (do JTextField) w innym JTextField powinna się wyswietlac data urodzenia. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to uzyskac? Konkretnie : jaka metoda sprawdza czy JTextField jest aktualnie edytowane? Przegladnełam java api dla JTextField ale bez sukcesu...
Pozdrawiam

0

mhm,no na to nie wpadłam:/

Niestety pojawia mi się bardzo dużo wyjątków przy takim rozwiązaniu dlatego pytam czy ktoś nie zna innego - konkretne pytanie. co to za moda do odsyłania do google... Chyba jest dość jasne że jak ktoś ma problem to google przeglada w pierwszej kolejnosci ;?

0

Naucz się szukać z Google. Przyda się w życiu.

Wkleiłem link, bo nie napisałaś nic oprócz tego, że nie działa, i że przejrzałaś dokumentację klasy JTextField. Podając link do Google, dałem ci jednocześnie słowo-klucz. Dla mnie jest to często bardziej wartościowe niż gotowe rozwiązanie.

Jeżeli oczekujesz rozwiązania, to wklej łaskawie chociaż kod interfejsu, bo wątpię żeby znalazł się ktoś, kto napisze wszystko.

0

Kod interfejsu to 500 linii - nie chciałam wklejać kodu tylko prosiłam o wytłumaczenie.

Wyjątek pada mi w momencie kiedy nacisne na pole które ma się automatycznie wypełnić jeśli pole na podstawie którego jest wypełniane nie zostało jeszcze wypełnione.

Faktycznie nie sprecyzowałam wystarczająco jasno o co chodzi - przepraszam.

Mam jeszcze jedno pytanie - jakim obiektem najlepiej reprezentowac datę?
Klasa Date niestety się nie sprawdza (w dokumentacji jest napisane ze nie powinno się jej używac i większość metod jest niewskazana...). Tu też prosiłabym o podpowiedź (Potrzebuję porównać dwie daty).

0

Ja stosuję GregorianCalendar.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1