GGLite obsługa zdarzenia.

0

Witam, mam problem z wykorzystaniem zdarzenia:

OnRecvUserNotify (UserID: int; UserStatus: TGGUserStatusExt; 
UserDesc: string; UserReturnTime: double; UserMaxImageSize: byte; UserIP: integer)

Źródło GGClone mam przeglądałem to zdarzenie ale nie za bardzo rozumiem jak go wykorzystać w moim mini komunikatorze. ;)

0
OnRecvUserNotify (UserID: int; UserStatus: TGGUserStatusExt; 
UserDesc: string; UserReturnTime: double; UserMaxImageSize: byte; UserIP: integer)

Nie znam komponentu, ale już widać, że to zdarzenie gdy ktoś zmienia status na dowolny - podpinasz do swojej listy kontaktów...

UserID: int - zapewne numer GG
UserStatus: TGGUserStatusExt; - status?
UserDesc: string; - naprawdę ciężko się domyśleć...
UserReturnTime: double; - czas zmiany statusu
UserMaxImageSize: byte - max wielkość obrazka
UserIP: integer; - zakodowane IP

0
Deti napisał(a)
OnRecvUserNotify (UserID: int; UserStatus: TGGUserStatusExt; 
UserDesc: string; UserReturnTime: double; UserMaxImageSize: byte; UserIP: integer)

Nie znam komponentu, ale już widać, że to zdarzenie gdy ktoś zmienia status na dowolny - podpinasz do swojej listy kontaktów...

UserID: int - zapewne numer GG
UserStatus: TGGUserStatusExt; - status?
UserDesc: string; - naprawdę ciężko się domyśleć...
UserReturnTime: double; - czas zmiany statusu
UserMaxImageSize: byte - max wielkość obrazka
UserIP: integer; - zakodowane IP

przepraszam ze odświeżam temat, ale mam podobny problem, tzn wiem co dana zmienna znaczy.Chodzi mi o to aby w listbox1 wyświetlal mi sie opis danej osoby i jej stan(słownie). wiem ze GGClone to ma, ale ja nic nie rozumiem z tego... ;/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1