Problem z wczytaniem biblitek dla MIDletu

0

Nie wiem dlaczego przy kompilacji programu w w Wirelles Toolkit 2.5.2 na dzien dobry wywala mi bledem:

Project settings saved
Building "czat"
C:\Documents and Settings\Marek\j2mewtk\2.5.2\apps\czat\src\KlientCzataMIDlet.java <identifier> expected
import.javax.microedition.lcdui.*;
^
C:\Documents and Settings\Marek\j2mewtk\2.5.2\apps\czat\src\MenadzerGniazdek.java generics are not supported in -source 1.3
(use -source 5 or higher to enable generics)
gniazda = new Vector<Watek>();
^
2 errors
com.sun.kvem.ktools.ExecutionException
Build failed

Jakby nie chcial wczytac biblioteki, potem jest blad jak przypuszczam spowodowany tym ze nie wie co to Vector, bo nie wczytaj danych biblioteki. Moglby ktos pomoc? O co to moze chodzic i co przypuszczalnie moze byc problemem? Zainstalowalem cale srodkowisko javy wg. ksiazki i aplikacje inne dzialaja, tylko przy midletach cos sie dziwnego dzieje :(

0

import.javax.microedition.lcdui.*;

masz niepotrzebną kropkę miedzy import a javax ... ;)

0

Fakt, kropka usunieta juz :), dzieki ale problem z tym iz kompilator nie rozumie co to znaczy new vector jest nadal. Dlaczego? Przeciez powinien to zrozumiec skoro importuje powyzsze biblioteki.

Project "czat" loaded
Project settings saved
Building "czat"
C:\Documents and Settings\Marek\j2mewtk\2.5.2\apps\czat\src\MenadzerGniazdek.java generics are not supported in -source 1.3
(use -source 5 or higher to enable generics)
gniazda = new Vector<Watek>();
^
1 error
com.sun.kvem.ktools.ExecutionException
Build failed

co moze byc przyczyna, gdzie szukac bledu, czy to wina braku jakichs bibliotek, ktore musze sciagnac z neta jeszcze, czy kod zle napisany, naprawde juz sam nie wiem... Moze ktos pomoc, naprowadzic mnie jakos? :)

0

Kurcze, moge pokazac kod kazdego pliku z klasa ajki mam, powaznie nie wiem co jest grane... dlaczego wyskakuje mi taki blas dziwny?? Bardzo mi zalezy na skorygowaniu bledu w tym programie... Jest ktos kto znalazl by czas i checi? Biblioteki sie wczytuja chyba ok, ale dlaczego nie widzi obiektow w nich zawartych - no przynajmniej mi sie to tak wydaje, moze sie myle, moze problem tkwi gdzie indziej :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1