dlaczanie bibliotek w wclipsie

0

Witam
Na poczatek powiem ze pisze w javie6 i eclipsie a oto moje pytanie:

Jesli napisalem program w javie6 i sa tam funkcje ktorych nie ma w javie5. TO skad wzisac biblioteke ktora musze dolaczyc i w jaki sposob mam ja dolaczyc w eclipsie tak zeby zawsze po uruchomieniu tego programu nic sie nie psulo.

Bardzo prosze o pomoc. Jetsem raczej poczatkujacy i o ile pisanie nie jest trudne to takie kwestje jak na razie tak.

0

Jeżeli używasz Javy6 to nie możesz uruchomić programu w Javie5. Teoretycznie można skompilować program wcześniej importując odpowiednie pakiety z Javy6, ale w praktyce:

  • Java zbuntuje się przy uruchomieniu, najprawdopodobniej nie będzie miała wszystkich pakietów
  • wystąpi konflikt nazw pomiędzy pakietami

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0