Odczyt danych z urządzenia (TCP\IP - MODBUS) i zapis do bazy MySql

0

Witam,

Muszę odczytać dane z urządzenia po TCP/IP - protokół MODBUS. Następnie muszę do zapisać do bazy danych MySql. MySql chodzi na linuxie.

Znam C/C++, C#.

Możecie coś poradzić ?

Pozdrawiam

0

po pierwsze to https://www.google.pl/search?q=c%23+modbus+tcpip a po drugie jak chcesz coś konkretnego to zadaj konkretne pytanie

0

OK,
W sumie sorry za głupie pytanie. Temat ogarnąłem w ten sposób że mysql udostępnia gotowe API C. Modbusa napisałem sam. Będzie to łatwo przenieść na linuxa.

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1