Sprawdzarka do zadań z pascala

0

Myślałem ostatnio o olimpiadzie informatycznej, i wymyśliłem pewną rzecz, tylko doklanie nie wiem jak coś takiego można zrobić, ale wiem że można bo gdzieś to już kiedyś widziałem.

Stworzenie strony www na której w formularzu wybiera się plik *.exe (skompilowane zadanie) następnie skrypt na stronie sprawdza po kolei dla kilkuset danych wejsciowych czy program exe generuje odpowiednie dane wyjściowe.

Może wie ktoś jak coś takiego zrobić?

0

Musisz mieć serwer na Windowsie (ew. pod nixem jakoś przez Wine odpalać ?!). Uploadnietego exeka uruchamiasz poprzez php i ściagasz wyniki do stringa, wpisujesz je do bazy, albo porównujesz i tak w kółko dla wszystkich zestawów danych. Tylko trzeba pamiętać o domyślnym 30s timeoucie na skrypt php.

0

Wiem że trzeba skorzystać z jakis funkcji http://www.php.net/manual/pl/ref.exec.php
ale nie wiem dokladnie z której, kiepsko idzie mi z angielskim, funkcji mam skorzystac aby wrzucić tekst wynikowy do stringa

0
wafcio napisał(a)

Wiem że trzeba skorzystać z jakis funkcji
ale nie wiem dokladnie z której

shell_exec -- Execute command via shell and return the complete output as a string

to chyba ta :]

0

ale jak to uzyc na pliku bat

0

Odpalać wysłane programy pod win$hitem? :D Już widzę jak w pierwszych godzinach działania czegoś takiego wysyłam jakiegoś trojana [diabel] Taak... Trojan na serwerze [diabel] Poza tym ciekawe jak długo taki serwer by pochodził i bez żadnych ingerencji z zewnątrz... :]
Nie lepiej wysyłać kod źródłowy i kompilować go na miejscu? Chyba, że chodzi o możliwość kradzieży kodu źródłowego... W takim razie po co w ogóle robić taką stronę, nie lepiej napisać odpowiedni program/skrypt i przygotować zestawy testów? Zresztą tak chyba robią oficjalnie... Tylko tych testów oczywiście dają mało :] I ten skrypt jest trochę mało wygodny... Cóż, ja sobie na pewno napiszę coś wygodniejszego :] Jak będę miał dobry humor to udostępnię.
BTW, ktoś wie kiedy zacznie się olimpiada w tym roku? I czy wreszcie będą przyjmowali rozwiązania w Adzie 95? I czy może wreszcie dadzą zadania bardziej związane z informatyką niż matematyką? OK, to ostatnie to był żart, ale pomarzyć zawsze można...

0

Widzialem cos takiego na stronie, tylko ze tam wysyla sie kod *.pas *.cpp itd
I on tam juz kompiluje i uruchamia :]
Właśnie nie zakładając tematu pamięta ktoś adres?
Dużo zadań na algorytmy na różnych poziomach było ;>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1