Jak odwołać się do pliku?

0

Witam, posiadam napisany kod interpolacji w Matlabie. Teraz chce utworzyć nowy skrytp, w którym znajdować się będą dane do obliczeń. Tu pytanie jak tego dokonać?
Tu pierwszyskryp

function [y1]=interpolacja(x,y,x1)
clc
clear all

for k=1:length(x1)
       suma=0;
        for i=1:length(x)
            p=1;
                for j=1:length(x)
                    if j~=i
                        p=((x1(k)-x(j))/(x(i)-x(j)))*p;
            end
        end
       suma=suma+y(i)*p;
end
y1(k)=suma;
end
0

Chodzi mi o to, że nie wiem jak przywołać dane z drugiego skryptu do tego :D

0
piogeb napisał(a):

Chodzi mi o to, że nie wiem jak przywołać dane z drugiego skryptu do tego :D

Ale chodzi ci o skrypt czy o plik z danymi? Bo skrypty generalnie nie są od trzymania danych tylko od wykonywania kodu. Dane trzyma się w plikach .mat, a zapis i odczyt masz przez funkcje save i load

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1