Protokół HTTP, metoda delete

0

Witam,
Załóżmy, że mam do dyspozycji putty i własny serwer z postawionym apache.
Chcę się połączyć i usunąć konkretny plik. Chcę to zrobić przez protokół http korzystając z metody delete.

Jak tego dokonać ? Jak z autoryzacją ?

0

Musisz napisać sobie aplikację / skrypt (np. w PHP), która to umożliwi. Autoryzacja to osobna sprawa, możesz np. użyć tej dostępnej w HTTP (http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_access_authentication).

HTTP określa tylko protokół, nie dostarcza gotowych rozwiązań.

0
Rev napisał(a):

Musisz napisać sobie aplikację / skrypt (np. w PHP), która to umożliwi. Autoryzacja to osobna sprawa, możesz np. użyć tej dostępnej w HTTP (http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_access_authentication).

HTTP określa tylko protokół, nie dostarcza gotowych rozwiązań.

Dziękuje za odpowiedź, a czy możliwe jest wykonanie tego za pomocą jedynie JavaScript ?

0

Możesz użyć node.js.

0

Jeżeli chodzi Ci o wysłanie żądania DELETE AJAXem, to wpisz ajax delete request w Google.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1